Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udani na uřadech - práce na černo

Od: rosemamba* odpovědí: 10 změna:

Dobry den,prosim o radu ,jak postupovat v udani na živnostenskem uřadu.

Pracoval jsem mesic na černo pro jednu firmu,ktera mi bez žadnych duvodu nechce vyplatit mzdu.

Prac. smlouvu nemam a ani nejsem vedeny na urad.prace.

Jak mam postupovat nebo kam se mam obratit s udanim na tuto firmu?

PS: nejsem jediny komu firma neplati.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pracoval jsem mesic na černo pro jednu firmu
Zdroj: poradte.cz/...Jak mam postupovat nebo kam se mam obratit s udanim na tuto firmu?
Zdroj: poradte.cz/...

TaTo je přesně ve stzTo je přesně ve stylu kdy zloděj křičí "chyťte zloděje"..

Firma podvedla Vás, Vy jste podváděl stát (a tudíž nás ostatní občany)..

ukulele*

Martine, on se chce nejdřív udat sám, páč nás okradl všechny, pak si počká na zasloužený trest a pak půjde prásknout tu firmu.

A to má být rada? Ve svém jistě oprávněném rozhořčení zapomínáte, že zaměstnanec a firma v žádném případě nejsou v rovnoprávném postavení. Zaměstnanci jde o přežití, firma prostě veme kohokoli jiného.

pacourek*
hodnocení

0x

Jedině anonýmě dát podnět na inspektorát práce .Na mzdu mužete zapomenout .Pokud použijete své jmeno vystavujete se postihu (kde je pokuta i 100000Kč)

hodnocení

0x

Pokud jste tam pracoval jen měsíc, můžete tvrdit, že vám firma soustavně slibovala dát pracovní smlouvu. Pokud vám nedala ani plat, nikoho jste nepodvedl, jen sám sebe. Klidně běžte na inspektorát práce, ať se na ně kouknou, že vás měsíc zaměstnávali a kde nic tu nic.

no tak smlouvu mu slibovat mohli, ale z úřadu zas mohou trvat na tom, že práce na černo to každopádně je, protože bez smlouvy nemá pracovat. mohou přisadit i to, že kdyby mu zaměstanvatel zaplatil, tak by nic nehlásil (protože dokud nevznikl tenhle problém, tak mu práce bez smlouvy nevadila natolik, aby se na úřady obrátil). tedy pokutu mohou vyměřit jak zaměstnavateli, tak zaměstnanci a nahlášení zaměstnavatele nemusí být polehčující okolnost.

na druhou stranu pokud tam pracoval, tak nárok na odměnu má i bez smlouvy, tu ale za něho úřady nevyřeší, musel by se jí domáhat přes soud.

martinaa*
hodnocení

0x

Žádné ofiko prac. místo, žádná smlouva = žádné peníze. Hezky s Vámi vyběhli. Ani udáním nic nezmůžete, naopak, pokud se firma zmíní, že jste u nich dělal načerno, máte problém i Vy.

Berte to jako poučení pro příště.

doplněno 21.11.13 20:29:

To je pravda, s tím by teoreticky mohl uspět. Nicméně peníze neuvidí tak jako tak...

Martino, přikláním se k ringovu názoru. Nikdo přece nepouští měsíc denně do firmy ke stroji nebo do kanclu člověka, který tam nemá pracovat. Čili on může tvrdit, že mu denně slibovali smlouvu - jasně chtěli, aby tam pracoval. Nevím, jak se k tomu kompetentní úřady staví, ale připadá mi, že by mohl mít šanci uspět u inspektorátu práce.

hodnocení

0x

Vy jste se rozhodl pracovat,,na černo,,tudíš jste i vy sám chtěl ,,okrádat stát,,a neodvádět daně...tak co se divíte,že jste nedostal výplatu? Takových lidí je a nepoučí se a nepoučí.Udat je můžete,ale peníze už asi stejně neuvidíte.Bohužel.

Kuva.vy jste všichni chytří.Vy jste nildy neměli problém s prací?

Loni jsem čekal týden na smlouvu než jsem ji dostal, ostatní co šéf přijal po mně (letos,protože jsem se mu osvědčil,tak jsem ji měl den před nástupem a v nástupním dnu mi ji dal podepsal! a bylo ) dostali smlouvy někteří až se 14 denním zpožděním a jeden ji dostal po měsíci .

Já ji dostal brzy jen proto,že jsem jej denně uháněl o smlouvu,a letos jsem řekl,že beze smlouvu nebudu dělat ani 10 minut!

doplněno 23.11.13 18:28:

Dle mne to nebyla práce na černo jen vý... s člověkem co potřebuje práci,potažmo peníze!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]