Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekvalifikace-podpora od ÚP 5 měsíců?

Od: joli odpovědí: 4 změna:

Měl jste někdo rekvalifikaci typu 3-4 dny v měsíci, probíhající celkově více měsíců?

Bylo mi blbý se ptát přímo na ÚP, zda mi dají tu speciální podporu vždy jen za ty 3-4dny v měsíci nebo vždy za celý měsíc (tedy pět měsíců)? Určitě tu s tím má někdo už zkušenost. Dík.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

Přípěvek na rekvalifikaci bodete dostavat každý měsic 3-4 dny nikoliv celý měsíc

iz*
hodnocení

0x

Pacourek má pravdu, podpora při rekvalifikaci náleží pouze za dobu rekvalifikace.

Více informací najdete na webu úřadu práce (případně můžete o vysvětlení požádat "svou"zprostředkovatelku)

a/nebo v zákoně o zaměstna/....

hodnocení

0x

Navýšení se poskytuje za tu dobu, kdy se člověk věnuje rekvalifikaci.

Dělala jsem před lety rekvalifikaci v jednom kuse 3 měsíce,po ty 3 měsícemi byly dávky navýšeny.

Výuka byla kvalitní, ale byli jsme zahrnuti tolika informacemi, že by to klidně vystačilo na půl roku. Takové letem světem,když člověk něco nepochopil, měl prostě smůlu. Proto nechápu, co za odborníka se může vylíhnout z člověka, který se rekvalifikuje jen 3-4 dny v měsíci? A jiní na totéž dělají třeba 4letou školu. Bude to asi něco podobného, jako to studium práv v Plzni. Jaga.

iz*

Já jsem před hóóódně lety absolvovala rekvalifikační kurz práce s PC. Už jsem měla trochu základy, znala jsem DOS + Norton Commander, orientovala jsem se ve Windows 3.x a Window95.

V kurzu jsem získala základy k PC, naučila se pracovat ve Windows 98 a v Ms Office. Utřídila jsem si dosavadní znalosti a zkušenosti a doplnila novými.

Kurz trval jenom 14 dnů, 4 hodiny denně, ale měli jsme vynikajícího lektora, který nám dal velice solidní základ.

Kurz měl být zaměřen jen na základy a na Ms Windows, ale sešlo se nás tam dost, kteří jsme už něco málo znali, tak nám lektor v dalším týdnu přidal Ms Office (ty základy jsme zvládli za první dvě hodiny). Samozřejmě to chtělo mít počítač doma a pokračovat.

Kurz mne hrozně bavil a dodnes se párkrát do roka vrátím do poznámek.

Podle mne hodně záleží jak na lektorech, tak na lidech. Pokud se chtějí něco naučit, naučí se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]