Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ..chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti se psaním dopisů vězňům, ráda bych také nějaký někomu napsala, jen nejsem vůbec v obraze a byla bych ráda za každou radu
na internetových stránkách jsem toho moc nenašla, spíše o posílání dopisů do zahraničí. Takže když se se mnou někdo podělí o svou zkušenost budu jedině ráda
děkuji
Jiná pravidla platí pro zasílání dopisů obviněným do vazebních věznic a jiná pro odsouzené ve výkonu trestu odnětí svobody. Podrobnosti zjistíte na stránkách vězeňské služby zde: vscr.cz/...
Nedělala bych to. Dáte neznámému člověku svoji adresu, případně se svěříte se svým soukromím a můžete mít zaděláno na nějaký problém? Většina lidí, kteří se střetli se zákonem mají tendenci dělat ze sebe obětního beránka. Já nic, to druzí. Nevíte, na koho narazíte, není - li agresivní. Pomocnou ruku podá stát, pověření pracovníci,církev, rodina, známí. Pokud jste mladá - ý, nehledejte za tím nějaké tajemno a dobrodružství. Určitě takovou záležitost prodiskutujte s rodiči.
Pokud jsem dobře pochopil, tak chcete napsat někomu neznámému. Jen ho tak potěšit v nastalé situaci ztráty svobody.
To není problém. vyberte si TYP trestu, zda chcete komunikovat s odsouzenými za nasilné trestné činy, nebo nikoli, a třeba jaký typ jste ochotna akceptovat. Třeba chcete psat s vrahem, násilníkem, s někým se sexuálními trestnými činy, nebo třeba jen s lidmi, kteří mají majetkové trestné činy nebo neumyslé zabití. Pak se spojte se sociálním pracovníkem v nějaké věznici, popište svůj požadavek a on doporučí vězně.
Taky se to dá dělat přes zaměstnance české pošty, který předává tyto dopisy již zaměstnancům vězeňské služby, aby se domluvili ( ve věznici ) kdo by byl vhodný adresát, a komu to psychicky pomůže). Takže pak lze směrovat dopisy na tuto poštu, kde je anonymně, bez vašeho jména přesměrují tomuto vězni. On se tak NIKDY nedozví Vaše skutečné jméno. Zpět Vám to bude opět posílat přes tuto poštu, kde Vám zaměstnanec, který má dopisy pro věznici na starosti, tento dopis přepošle. Nezapomínejte, že veškerá pošta může být pracovníky věznic kontrolována , tedy čtena.
S tímto Vašim požadavkem nevidím jakoukoli potíž
Původně jsem si myslela, že chcete potěšit zavřeného příbuzného - tatínka, bráchu či strýce. Ale pokud by se mělo jednat o úplně cizí osobu, přikláním se k názoru Pohanky a Babkyzov. Nikdy nevíte, kdo je na té druhé straně. A jak se zachová, jakou má inteligenci, o čem Vám bude psát. Je to velký krok do neznáma a nejistý. Může to být nešťastný člověk, kterému na přechodu vlítla pod kola babka, ale může to být i několikrát trestaný lotr.
Nebudete tomu možná věřit, ale pokud dá člověk někam svou adresu, snadno jí lze zneužít. Pamatuji si případ ještě z minulého režimu: Děti si dávaly své adresy do dětského časopisu Sedmička, do rubriky: Dopisovat si chtějí. Přihlásily se jim jiné děti a psaly si. Jenže: tuhle rubriku pečlivě sledoval pedofil. Vybíral si chlapce kolem 12 - 13 let a psal jim velice sprosté a oplzlé dopisy. Kluci se báli s tím svěřit rodičům, tak to šlo pořád. Až když začal chlípník lákat chlapce na schůzku - u divadla, poznávací znamení Sedmička v ruce. Nakonec na něj políčili, byl chycen a šel sedět.
A možná i takovému by se mohl dostat do rukou Váš dopis. Náhoda je prevít. Ono je pokaždé riskantní psát někomu cizímu, nikdy nevíte, kdo na té druhé straně je. Zvláště, když je to do vězení. Tam asi mnoho dobráků nebude. Jaga.
Určitě si to ještě promyslím, jen jsem chtěla vědět jak to je tady v České Republice s dopisováním. Jen jsem nad tím uvažovala a tak jsem chtěla vědět bližší informace takže děkuji všem za odpovědi
Dobrý den, pro ostatní kteří by se dostaly k této diskusi, pokud máte obavy psát si s někým neznámým do vězení, ale rádi byste jim pomohly v těžkých chvílích, je tu řešení za pomoci webových stránek www.writeaprisoner.com jedná se o dopisy do USA, vidíte profily vězňů kteří se cítí osamělí a chtěly by si s někým dopisovat, mimo jiné vidíte fotografie, jaký trestný čin spáchaly a jestli jsou odsouzeni na doživotí. Znalost angličtiny je v tomto případě nutná. Vězeň se kterým si budete korespondovat nemusí znát Vaši adresu, to záleží na Vás, dopisy mohou být přeposílány samotným vězením a vězeň tak zná jen Vaše křestní jméno. Pro některé z uvězněných to může znamenat opravdu hodně, od možnosti někomu se svěřit a na něco se těšit až po vznik nového přátelství, ale dooprady můžete i někomu změnit život. Někdy stačí vědět, že Vás všichni neodepsaly a věřím, že i pro Vás to může být přínosné. Zajímavé osudy, nová přátelství, pocit že jste někomu mohly udělat radost... NEJEDNÁ SE O HLEDÁNÍ PARTNERA, možná někteří vězni se k tomu přiklání, ale pokud odmítnete budou rádi už jen za přátelství s Vámi a korespondenci kvůli tomu určitě nepřeruší. Kdykoli by vznikl jakýkoli problém, můžete pověřenou osobu z věznice požádat o přerušení kontaktu a vězeň Vás nebude mít možnost kontaktovat nebo jakkoli vyhledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.