Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezání a občas zbytečné nutkání na stolici

Od: zman* odpovědí: 2 změna:

Jsou tomu asi dva roky, kdy jsem prodělal vysoké horečky a několika denní řidké průjmy. Po vyšetření lékařem jsem byl přeléčen antibiotiky. Rozbor stolice však, dle telefonátu z nemocnice, ukázal E-coli 1.st. Nebyl jsem s tím v nemocnici hospitalizován. Obvodní lékař tvrdil, že jsem zdráv, že to antibiotika vyléčila. Z toho nejhoršího jsem byl tedy opravdu vyléčen. Myslím tím ty horečky a průjem.

Určité problémy však přetrvávaly nadále. Občas se mi stane to, že při stolici cítím velké řezání. Někdy i zbytečné nutkání na stolici, které se nedá vydržet. Nicméně většinou se o průjem nejedná. Stolice je pevná. Žádná krev. Žádný hlen. Hodně často se to stává např. při smíchání dvou druhů jídla. Např. chlebíčka a o dvě hodiny později třeba dva zákusky. Samozřejmě to nedělám schválně a dávám si na to pozor, ale když je oslava narozenin, někdy se tomu prostě nedá vyhnout.

Nevíte čím by to mohlo být? Jinak pravidelně beru probiotika a laktobacily a je to v pořádku. V mnoha případech mám vždy tuhou, tvarovanou stolici. V případě výše uvedených problémů, zdvoj či ztrojnásobím denní dávku a problémy třeba během dvou hodin ustoupí.

Jenomže to nemusí být vždy jen stravou. Párkrát se mi stalo, že jsem se stravoval běžně, ale výše uvedené problémy se také objevily...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den,

může to být z nervů. Nejste zrovna ve stresu? Jinak nejsem lékař, tak nevím. Měla jsem podobné problémy před půlrokem a doktorka mi řekla, že je to ze stresu. Ale před rokem a čtvrt jsem byla na operaci břišní kýly, tak to mohlo mít taky souvislost s tím a se střevní virózou předtím.

zman*
hodnocení

Možná, že máte pravdu. Ve stresu jsem velmi značném. Chodím do práce na 12 hodinové směny a vždy po turnusu mám tři dny volna a v těchto dnech se problémy neprojevují a vše je tak, jak má. Ve stresu jsem pořád, protože v zaměstnání to není vůbec lehké a ty peníze taky žádná sláva a tak je i stres, zda se všechno tento měsíc poplatí nebo ne, atd. V rodině to také není žádná sláva. Mojí přímí příbuzní se hádají a soudí a když o tom jen slyším, tak to je tak na nějaké prášky na nervy, protože mě to vždy rozhodí. Je to takové celé na prd :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]