Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravitelná závada, výměna

Od: jakojaaa odpovědí: 6 změna:

Dnes mi přišel email o vyřízení reklamace, přičemž na zboží byla shledána odstranitelná závada. Způsob vyřízení reklamace nebyla oprava, jak jsem čekal, ale výměna. Předpokládám, že prodejci se nevyplatilo posílat zboží na opravu, tak ho rovnou vyměnil. Z určitého důvodu by pro mě ale byla lepší právě oprava. Zajímalo by mě, jestli musím přijmout vyměněný kus, nebo jestli mám právo trvat na opravě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Způsob řešení reklamace je plně v kompetenci prodejce.
jakojaaa
hodnocení

I pokud má v obchodních podmínkách uvedeno, že "Jde-li o vadu odstranitelnou, má kupující spotřebitel právo na bezplatné odstranění vady."?

Ano, oni vám ji odstranili tim, že vám dali nové zboží.
jakojaaa
hodnocení

To si nemyslím - viz občanský zákoník:

"Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká-li se vada jen součásti věci, výměnu součásti."

Z toho je jasně patrné, že odstranení závady a výměna jsou dvě různé věci.

fribble*
hodnocení

0x

Myslím, že pokud prodejce reklamaci vyřešil výměnou za bezvadný kus stejného zboží, nemáte důvod toto řešení nepřijmout.

buss
hodnocení

0x

Čekal jste opravu, nebo jste si ji vymínil, nebo to nechal na prodejci? Máte písemné potvrzení o tom, co jste požadoval? Nepíšete, do jaké doby od koupi jste reklamoval. Proč jste si nečetl v OZ, než jste šel reklamovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]