Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat špatně odeslané peníze z účtu?

Od: vecernicek* odpovědí: 6 změna:

Omylem mi odešli 2 platby (špatně jsem zrušila trvalý příkaz) na spoření a pojištění bývalého manžela. Banka, kam to odešlo mi běžnou cestou (na vyžádání navrácení peněz mojí bankou) peníze vrátit nechce.

Nemůžu je ani požadovat od bývalého partnera, protože se rozhodl, že to platit nebude a už to neplatí,ikdyž tyto účzy nezrušil.

Napadá vás co s tím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Obávám se, že peníze dostanete zpět pouze po domluvě s manželem - čili od něj. Pojistná smlouva, na kterou jste peníze omylem poslala, zrušena nebyla, banka (pojišťovna) tedy platbu přijala oprávněně.

vecernicek*
hodnocení

no ale z cizího účtu. Jsem rozvedená, tudíž je to cizí člověk, ne?

No jo, ale z hlediska banky je vaše věc, jestli budete exmanžela nadále sponzorovat. Taku vám mohl (zase z hlediska té banky) ty povíze dád s prosbou, abyste je poslala vy, že on na to nemá čas.

vecernicek*
hodnocení

A co čestné prohlášení? Když dám estné prohlášení, že jsou peníze z mého účtu a špatně poslané?

hodnocení

0x
Zkuste to ještě jednou s bankou, ale argumentuje pouze špatně napsaným číslem účtu. Pokud to nevyjde, zkuste bejvalyho postrasit neoprávněným obohacením s následnou žalobou na něho. Něco z toho snad vyjde.
vecernicek*
hodnocení

právě mi píše čestné prohlášení, že peníze neodeslal on, že je to nesprávně poslané. A já pak musím na ty dvě banky, kam jsem to omylem odeslala...Ach jo. jsem zvědavá, zda mi to vrátí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]