Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřad práce vs. brigáda

Od: imsorry* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem registrovaná na úřadu práce a podporu již nepobírám. Nejsem absolvent, předtím jsem 4 roky pracovala, je mi 25 let.

Zajímalo by mě, co kdybych si našla nějaký přivýdělek, brigádu, tzn. DPP, DPČ. Jak to funguje s ÚP? Musím to nahlásit a oni mě vyřadí?

Co kdyby to byla jen jednodenní brigáda s odměnou 2000 Kč? A co kdyby byla dlouhodobější? Jde tam o výši výdělku?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Uchazeč o zaměstnání je povinen oznámit kontaktnímu pracovišti ÚP osobně nebo písemně ve lhůtě nejpozději do 8 kalendářních dnů :

- výkon nekolidujícího zaměstnání bez ohledu na výši měsíčního výdělku nebo odměny při podání žádosti o zprostředkování zaměstnání nebo nejpozději v den nástupu k výkonu této činnosti. Ve lhůtě stanovené kontaktním pracovištěm ÚP je povinen dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny.

imsorry*
hodnocení

Děkuji. To samozřejmě včas oznámím. Jde mi o to, jestli za mě budou dál platit soc. a zdrav. pojištění.

met

Ano, pokud nebude výdělek vyšší, než 4000kč za měsíc

martinaa*

Jen doplním - hrubého!

pacourek*
hodnocení

2x

Musím poopravit rona smlouvu o nekolidujicím zaměstnání (brigádu ) musíte donést nejpozděj v den náatupu.Mužete si vydělat maximálně půlku minimální mzdy (přesahnutí je důvod k okamžitému vyřazení) to je 4250Kč .Dílka nerozhoduje jen každý měsíc se nosí potvrzení o příjmui

imsorry*
hodnocení

Už je mi to jasné. Všem díky za odpovědi, hlavně uživateli pacourek :)

iz*

V době evidence na ÚP hradí za uchazeče zdravotní pojištění stát (nikoliv ÚP!). Sociální pojištění za ichazeče o zaměstnání nehradí nikdo (ale dluh nevznikne). Po dobu nekolidujícího zaměstnání není nárok na výplatu podpory.

Podpora se začne vyplácet až po skončení nekolidujícího zaměstnání (= zaměstnání v rozsahu max. 20 hodin týdně a s odměnou/mzdou do 4.250 Kč měsíčně).

doplněno 19.11.13 22:27:

Reakce na Ron a Pacourek: Údaj o 8 kalendářních dnech se vztahuje k nástupu do zaměstnání a ukončení evidence na ÚP. Nekolidující zaměstnání je třeba oznámit předem (!) nebo nejpozději v den nástupu do zaměstnání.

Pokud uchazeč uzavře smlouvu nebo dohodu před nástupem, je lépe ji na ÚP zanést hned v den podpisu.

Překročení poloviny hrubé mzdy je důvodem ke zpětnému (!) vyřazení z evidence (od začátku měsíce, v němž byl příjem překročen). Za tento měsíc bude nutné uhradit zdravotní pojištění. Nová evidence je možná hned další den (zdravotní pojištění bude zase hradit stát).

Pozor: Opožděné nahlášení nekolidujícího zaměstnání je důvodem k sankčnímu vyřazení z evidence. Nová evidence je možná až po 6 měsících a je nutné si po zmíněných 6 měsíců sám hradit zdravotní pojištění

imsorry*
hodnocení

Také děkuji.

zwiki*

Zdravím.

Zdravotní pojištění Vám platí ÚP pokuď si nevyděláte nad 4250Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]