Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účet u FIO banky - v čem je háček?

Od: nikn odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

potřeboval bych si zřídit účet, pro online platby, paypal, přijímání po posílání peněz z účtu na účet atd.

Bohužel jako student nemám stálý příjem a hrozí, že bych tam třeba neměl nějakou dobu vůbec nic (popřípadě nějakou tu min. částku 100Kč atd.)

Díval jsem se na účet u fio banky, že nabízí účet bez jakýchkoliv poplatku za zřízení účtu, vedení účtu atd.: fio.cz/...

Pořád mi to ale přijde nějaké zvláštní. V čem je háček? Jak potom ta banka vydělá, když nabízí vše zdarma a bez poplatků? Nějak se mi tomu nechce věřit.

Máte někdo zkušenosti s tímto účtem u FIO banky?

P.S.: Pokud ano, nevíte, jestli je možné zrušit zasílání nějakých výpisů atd. poštou? Nechci totiž, aby mi poštou cokoli chodilo domů.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nízkonákladové či beznákladové banky vydělávají tak, jako všechny banky na západě... tedy půjčováním peněz.

To jen u nás (a v pár dalších státech) jsou natolik rozežraní, že nutí přisypávat jim penízky na hromadu prostřednictvím poplatků. Jinde by si to nedovolili.

Takže žádný háček v tom nehledejte, prostě se jen některé banky rozhodly chovat etičtěji než jiné a jejich nízkonákladová či beznákladová politika má přilákat zákazníky... a funguje to.

Jinak konkrétně s FIO zkušenosti nemám, ale jinak jsem spokojeným klientem tří jiných bank, kterým neplatím ani korunu.

pacourek*
hodnocení

1x

3- Mám učet u FIO a opavdu je vše ( základní) bez poplatků.ale s velmi malím urokem2-Banka vydělavá půjčovaní peněz ,zprostřkovavá nakup a prodej akcií atd.4-Dá se nastavit elektronický vypis (tudíš s vámi budou komunikovat přes internet.

hodnocení

1x

Ano, to je i moje zkušenost. Nic neplatím. Dlouhé měsíce tam nemám třeba ani jediný pohyb, nebo tam převedu prachy a druhý den z bankomatu vyberu. Nikomu to nevadí. Přesně jak píše pacourek. Vydělávají na těch kdo tam mají peníze dostanou úrok třeba 0,5%, ale jejich peníze půjčí dál za 10%.

zabu
hodnocení

0x

Je to opravdu zadarmo. Alespoň ty základní věci, viz, jejich ceník popllatků. Jen tam musíte mít stále min. 100kč,. které nejdou vybrat. Převod mezi účty v rámci banky je opravdu online. Stejně tak při vložení peněz na pobočce, se peníze objeví okamžitě na kontě.

hodnocení

0x

Pouzivam 2 roky a nic spatneho jsem nezaznamenal. Cenok odpovida skutecnosti = 0,- .

hodnocení

0x

Máme 3 účty u Fio banky, a vše bez problémů, bez poplatků..neměnila bych. Škoda těch peněz dříve za polatky u ČS...těch za ty roky bylo...

buss
hodnocení

0x

V čem očekáváš háček, ta banka má tvé prachy a s nimi provádí akce, tak vydělává. Myslíš, že je jen nasype do sklepa a přehrabuje? Ostatní dělají totéž a ještě odírají poplatkama. Fio mám už když bylo družstvem.

hodnocení

0x

Co jsem u mBanky ta krom výběrů také nula poplatků a teda limit na 100czk tamnení...

Ona mBank, Fio a jim podobné jsou skoro zadarmo...neníí t ta klasická banka kde se platí za vklad na vlastní účet anebo za pozdrav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]