Nejste přihlášen/a.
Ahoj, miluju svého kluka a on mě, připadá mi jako nejlepší člověk na světě, ale nelíbí se mi jeho brýle. Ne to, že je má, ale nelíbí se mi ten typ brýlí, co nosí. Jak mu mám říct, aby si koupil jiné, abych ho tím nezranila? Chápejte náš vztah jako takový, že vycházíme z toho, že druhého milujeme takového, jaký je, bez ohledu na to, co má na sobě apod. - Tahle věc to právě ztěžuje, protože by mohl mít pocit, že ho nejsem tak úplně schopná přijmout :P Děkuju
Dobry vztah je zalozen i na prijimani a akceptovani kritiky, pokud je opravnena...Kdyz mu v obchode zkusmo nasadis hezke bryle a vyjeknes JEEE TYHLE TI MOOC SLUSEJ! tak myslim, ze mas vyhrano...my klucii byvame obcas jesitni...kazdopadne za pokus nic nedas, maximalne je zase vratis na stojanek...cus.
Zdravím, pokud vycházím ze svých zkušeností s přítelem, tak do vztahu patří i nějaká ta kritika, připomenutí či návrh. Přítel mi bez problému řekl, že si nepřeje další tetování, že tahle mikina mi tak moc nesluší, že culík na mně nevypadá dobře. Ani já se mu nebojím říct, že se mi na něm nelíbí tlustější řetízky a měl by lépe pečovat o pleť.
Pokud je to řečeno pohodovou formou a vztah je opravdu založený na důvěře a upřímnosti, tak by se člověk neměl bát říci i lehce nepříjemnou věc. Samozřejmě ne stylem "Vypadáš jak debil, prosímtě, kup si jiný brejle"..
Zdravím. Já se domnívám, že pokud člověk někoho skutečně miluje, záleží mu i na tom, aby se druhému líbil a byl pro něho přitažlivý. Takže když mu nepovíte, co si skutečně myslíte, neumí číst Vaše myšlenky a může se domnívat, že je pro Vás nej...ve všech směrech. Nemyslím si, že by na tom bylo něco tak špatného, říci druhému, co by se Vám líbilo, kdyby se změnilo..Pokud mu na Vás záleží, pak se nad tím určitě zamyslí. Neříkám, že to bude řešit ze dne na den (není to opravdu levná záležitost) ale určitě se Vám bude chtít líbit. Pokud mu řeknete, že by mu podle Vás slušely jiné brýle, jestli neuvažuje o změně někdy v budoucnu, proč by se měl urazit? Má-li Vás rád, pak to od Vás přijme jako dobře míněnou radu, či motivaci. To, že někomu řeknu svůj názor a třeba i to, že mu určitá věc nesluší, ještě přece neznamená, že ho nemiluji a nemyslím to s ním dobře. Pokud mi na někom záleží a jemu na mém názoru též, nevidím v tom problém...Hlavně se nebát, být k sobě upřímní. Ať vám vaše láska dlouho vydrží!
Víš, ono je to složitější. Pořížení nových brýlí není úplně levná záležitost. Módní trendy se tu taky podepisují (podívejte se na starší fotky).
Jsou tací, co mají několikery brýle, střídají je dle oblečení, nálady, akce. Ale jsou takoví, co mají jedny brýle, nosí je X let a až potom naznají, že si pořídí nové.
Když víte, že by měl špatný pocit, tak jeho brýle neřešte. Také nosím brýle od svých 16 let a jsou určitá skla, která potřebují určitý druh obrouček. Něco jiného jsou brýle pro parádu, asi tak. - pt
Brýle nejsou levná věc a tak je možné, že je váš nápadník má hlavně pro účel a nikoliv na parádu. Prostě mu vyhovují. Já jsem nosil brýle velmi dlouho, ale protože jsem je neustále ničil a byl nucen si pořizovat stále další, rozhodl jsem se nakonec pro implantaci očních čoček. Stálo to jako necelé dvoje nové brýle a mám už tři roky pokoj...
Když ho miluješ a máme chápat váš vztah "jako takový, že vycházíme z toho, že druhého milujeme takového, jaký je, bez ohledu na to, co má na sobě apod.", tak proč řešíš nějaké brýle? Příležitostně mu sice můžeš říct (asi tak jednou), že "tyhle jsou pěkný a jestli by si je nechtěl zkusit", ale to je tak všechno.
"Tahle věc to právě ztěžuje, protože by mohl mít pocit, že ho nejsem tak úplně schopná přijmout" - no a měl by pravdu, jak je vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.