Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule po očkování

Od: gore* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, už přibližně 5 let mám na levém rameni červenou bouli po očkování v paté třídě, myslím, že je to proti TBC, očkovalo se ve škole. Chtěl bych se toho zbavit a mít jako všichni jenom jizvu, jde to? Kde popřípadně jít kožní, chiurgie? Děkuji za odpověď. ZDE FOTO: 2i.cz/...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Spolu s rodiči se obrať na dětského lékaře, ten by měl poradit, kam se máte obrátit. Před jakýmkoli zásahem by měl stav po očkování vidět pneumoftizeolog (ideálně ten, který kalmetizaci provedl).

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Jsem na tom stejně. Bohužel pro tebe nebudu mít moc dobrou zprávu. Sice na fotce neuvádíš nějaké měřítko, porovnání s pravítkem nebo mincí, takže nevím jak to je velké.

Kožní do toho neradi zasahují. Vyřezávat nemá smysl - jizvy by zůstala. Chodila jsem na plastiku na opichy - bylo to nepříjemné, protože mi to 4 týdny po sobě vždycky napíchali injekcema, ale říkala jsem si - zbavím se toho, takže ta bolest za to bude stát. Navíc jsem si to musela každý večer přelepovat - výsledkem byla alergie na leukoplast (po konzltaci s lékařem je to po takových věcech normální, prý) Bohužel to vydrží jen po dobu léčby. Kamarádka podstoupila to samé, výsledek stejný.

Až budete na preventivní prohlídce (příp. i jiné návštěvě) praktického lékaře, zeptejte s eho co se s tím dá dělat - může mít zkušenosti od jiných pacientů. Další je možnost zajít ke kožnímu. Ideální by bylo před případným výřezem konzultovat s více lékaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]