Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Téma na dopisování s *penfriendem* z Německa

Od: penfriend odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, ve škole jsme dostali asi před dvěma mesicema adresy s lidma stejneho věku na dopisování v němčině... Jenomže mně už nenapadá o čem si psát a povídat... Nevěděl byste prosim někdo nejaka témata na konverzaci? ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, ale my nevíme kolik Ti je let a jaké máš zájmy? Já bych probíral botaniku, nebo co mě zajímá, já třeba rád skládám puzzle, tak třeba jaký mají sortiment u nich v obchodech, to se nedá napsat, když nevíme nic o Tvých zájmech.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Najít si společný zájem. Cestování? Kde kdo byl,na jak dlouho, s kým, jaké to bylo, kam by chtěl jet.

Nebo, když nevíš co, tak co chce studovat, co chce dělat za povolání.

Nebo o městě odkud je/ odkud si ty.

iz*
hodnocení

0x

Co znamená obrat "penfried z Německa"? Nejspíš chlapce nebo dívku v přibližně stejném věku jako ty a tedy s dost podobnými zájmy.

Dopis začni stejně, jako by ses třeba představovala v nové třídě: uveď svůj věk, zmiň se o škole (o typu školy), a dál piš o svých zájmech.

Nezapomeň se zeptat na to, co tě o vzdáleném protějšku zajímá.

A na další dopis už budeš jenom reagovat: Odpovědi na tvé otázky pravděpodobně vyvolají otázky další a tvůj partner se nejspíše také bude ptát na to, co jej bude zajímat.

---

Neboj se toho! Je to normální rozhovor, podobný tomu, jaký denně vedeš se svými spolužáky. Jen prostředky komunikace jsou jiné.

doplněno 18.11.13 19:58:

Já vím, co to slovo znamená. Ale chtěla jsem, aby sis za ním představila živého chlapce nebo dívku. Potom už bude snazší přijít na to, o čem si s ní/m můžeš psát.

penfriend
hodnocení

Děkuji moc.. penfriend adi volně řečeno dopisovaci kamarád ;))

zabza*
hodnocení

0x

Ahoj,

kluci mají potřeby, zábavy a záliby. Ty potřeby a zábavy necháme raději stranou a přistoupíme k těm zálibám. To bývá zpravidla motocykl, elektrická kytara, v novější době počitačové hry, bodybuilding a bojové sporty. Mladým mužům dělá dobře, když se o tom povídá a obdivuje.

Pro dopisování je dobré, když obě strany mají smysl pro humor, což se u mladých mužů bohužel vyvine až poněkud později, než by to děvče ocenilo. Když muž dospěje i po této stránce, tak se s ním dá povídat a dopisovat prakticky o všem a baví se oba dva.

Muž vymýšlí a formuluje, dívka se baví, reaguje a také trošku provokuje a inspiruje nová témata. Nejhorší je když se neodpovídá, nereaguje na napsané, jeden o koze, druhý o voze, jak se lidově říká. Když to muž ve snaze po výrazu trochu s humorem přežene, tak se to velkoryse pro jednou přehlídne, jemu to třeba dojde a je možno dále pokračovat v korespondenci.

Zdravím a přeji dobrý den,

Pepa z tramtárie dnes

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]