Nejste přihlášen/a.
mám dotaz podporu mi nepřiznali tak chci zajít na sociálku,kde to v Děčíně najdu?díky
máte špatný postup. pokud Vám cokoli UP nepřiznal, musíte se obracet na nadřízený orgán a tím se OSSZ, tedy okr.správa soc.zabezpečení. tam pošlete podnět k přešetření. tedy věřím, že jste proti nepřiznání podpory v zákonné lhůtě podali odvolání přislušnému UP, který Vám podporu nepřiznal. Pokud popíšete situaci sem, klidně Vám napíšu, zda Vám ji měli či neměli přiznat.
doplněno 18.11.13 20:10:RIP - nad čím jsem přemýšlel. Odvolací orgán je MPSV , OSSZ je na důchody. Omlouvám se
RIP - nad čím jsem přemýšlel. Odvolací orgán je MPSV , OSSZ je na důchody. Omlouvám se
Dotaz je moc stručný, takže se můžeme jenom dohadovat, co Vám nepřiznali, a co potřebujete vyřídit.
Odhaduji, že Vám nepřiznali podporu v nezaměstnanosti, a že potřebujete státní sociální p/... (např. příspěvek na bydlení) nebo pomoc v hmotné nouzi (např. příspěvek na živobytí).
O státní sociální podporu se žádá na kontaktním místě /....
--- Přidávám se k Fidonetovi: Proč Vám nepřiznali podporu (třeba na něco společně přijdeme)?
bohužel, hmotná nouze není obligatorní dávka, a její příznání záleží na správním uvážení, tak jak je místně obvyklé. Z toho vyplývá, že pokud tu dávku v bělotíně přiznávají a v Tomaríně ne, tak s tím nic nenaděláte. Ale zase pokud to v Bělotíně už uznali sousedovi, za stejných podmínek, už to musí ( měli by) uznat i Vám.
doplněno 18.11.13 20:09:RIP - nad čím jsem přemýšlel. Odvolací orgán je MPSV , OSSZ je na důchody. Omlouvám se
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.