Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnání nouzovka - akutní

Od: ondrasheq* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

dostal jsem se ne vlastní vinou (nesolventní zaměstnavatel) na finančním dně a potřebuji to akutně řešit. Chtěl jsem přechodně nastoupit jako obsluha McDonaldu, ale vyžadují prohlídku a zdravotní průkaz v celkové ceně 800 Kč, což si nemůžu dovolit investovat. Víte o nějaké prácí, jekékoliv povahy, kde je možné nastoupit ihned a bez počátečních investic a případně si nechat vyplatit mrzdu už třeba po týdnu?

Pro jistotu, jak znám zdější návštěvníky - vynechte prosím dárcovství orgánů, prostituci, krádeže, podvody apod.

Děkuji,

O.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

0x

U slušného zaměstnavatele je to podle mého názoru potřeba vždy, obzvlášť pokud člověk nastupuje na hlavní nebo vedlejší pracovní poměr.

Bez počáteční investice by to šlo asi na brigádách, tam, když jsme měla dohodu o provedení práce/dohodu o provedení činnosti, jsem nikdy na prohlídku nemusela - pokud byste nechtěl dělat s púotravinami, ani ten průkaz by nebylo třeba si nechat dělat.

Obzvlášť teď před Vánoci hledá výpomoc hodně obchodů a skladů. Během studentských let (naposled loni) jsem často pracovala beze smlouvy a výplatu dostávala do obálky v hotovosti. Tam by mělo být možné se domluvit na nějaké záloze po týdnu.

Rozhodně mylsím, že bez jakékoli investice najdete brigádu, ale ne úvazek.

Nebylo by lepší si ale od někoho pár stokorun půjčit a najít si slušnější práci, kde máte smlouvu a jistotu, než bez té menší investice něco, kde si en,můžete být jistý,. jestli vám zaplatí?

hodnocení

0x

Nepíšete, co zvládnete, jaký obor máte vystudovaný ani z jakého jste města. Třeba v Praze bych o něčem věděl.

ondrasheq*
hodnocení

Pracoval jsem pět let jako programátor a tři roky jako projektový manažer v IT. Nemám obavy, že bych nenašel uplatnění, problémem je hlavně čas, protože nemám žádné úspory. Jsem z Prahy. Poradím si s čímkoliv, snad kromě vyloženě těžké mechanické práce (nemám nijak dobrou fyzičku). Díky.

korel
hodnocení

0x

Doporučuji zajít na sociálku a požádat o nějaký jednorázový příspěvek, který je určen právě pro tyhle situace. Pokud Vám dají nějakou ticku, zaplatíte si tu prohlídku u Maca a následně můžete hledat při práci jiné zaměstnání.

iz*
hodnocení

0x

Nezaměňujete Poraďte.cz s jinými poradnami? Tady by Vám nikdo prostituci a nelegální obživu nenavrhoval ani bez Vaší poznámky!

Zdravotní průkaz se dnes vystavuje bez časového omezení a je Váš (zaměstnavateli jej předložíte a necháte jej zhotovit si kopii, průkaz Vám zůstane). Tzn., že v případě potřeby můžete v provozu s potravinami pracovat i v budoucnu.

Něco jiného je vstupní prohlídka, kterou by podle mého názoru měl hradit ten, kdo ji vyžaduje - zaměstnavatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]