Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení z bytu a posílání pošty

Od: ribanna* odpovědí: 3 změna:

Kamarád je slovák s trvalým pobytem v Čechách.bydlel tu 20let.Pak byt prodal a vrátil se k rodičům na Slovensko-tam má ale jen přechodný pobyt a většinu pošty by si i nadále chtěl nechat posílat do Čech,takže by tu chtěl mít i nadále adresu,ale ne na městském úřadě kde bydlel,měl by to dost z ruky.Může si vybrat město kde by mu adresu dali a kam by mu pošta chodila?Říká také že mít tu adresu je dobré i kvůli kvůli pozdějšímu vyřizování důchodu-o tom ale nic nevím..Poradíte mi někdo?*nevi*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já jsem nedávno koukala na stránky České pošty, kde byly vzory psaní adres. A tak mě napadlo, že by si Váš kamarád nechal posílat poštu na adresu důvěryhodného člověka s trvalým bydlištěm kde mu to vyhovuje a s poznámkou pro pana ... Ovšem to by bylo řešení pro obyčejnou poštu. Musí ale počítat s tím, že úřední pošta by mu nadále chodila na místo trvalého pobytu. Tam by se musel domluvit s poštou na přeposlání oznámení o uložení zásilky doporučené nebo do vlastních rukou. Nejlépe bude, informovat se přímo na stránkách České pošty, protože na menších poštách dostanete málokdy správnou odpověď. A nebo jenom u nás máme smůlu? *nevi*

doplněno 26.03.09 20:50:

Ještě doplním jedno, že by mohl nechat vystavit průkaz zmocněnce pro vyzvedávání i ostatních zásilek - je to tuším asi 70 Kč ročně a platí to snad i pro doporučené zásilky - mimo těch to vlastních rukou. Ty úřední záležitosti půjde asi těžko řešit. :(

lm®
hodnocení

0x

Nebylo by možné zřídit si zde Po Box?Jednou za čas si poštu vybrat?

ribanna*
hodnocení

Tahle možnost je,ale spíš mu jde o to,aby měl v OP nějakou konkrétní adresu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]