Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Je mi 58 let.Momentálně jsem bez práce zítra nesu výpověd od zaměstnavatele neprodloužil mi dále smlouvu po zkušební době. V mém případě mám na hledání práce 11měsícu. Výdělek jsem měl v čisté mzdě tak 13000kč jiné roky před tím jsem měl podobnou mzdu, Chci se zeptat když by se mi nepodařilo najít práci a vyčerpal těch 11měsícu z uřadu práce co bude dále následovat? Jaké jsou další možnosti jaký postup? Děkuji.
Pokud byste během popůrčí doby nenašel nové zaměstnání, mohl byste požádat o dávky státní sociální podpory, případně o pomoc v hmotné nouzi.
Pro přiznání dávek se ale společně posuzují příjmy všech členů domácnosti, pro hmotnou nouzi se zkoumá i majetek.
Asi nejsnazší je dosáhnout na příspěvek na bydlení.
--- Odkazy:
"haba555", zřejmě jste nebyl ještě nikdy v evidenci ÚP. Vůbec se toho nebojte. Na ÚP si vemte s sebou obč. průkaz, zápočtový list, potvrzení o průměrném měsíčním příjmu za poslední 3 měsíce, někdy to bývá již v zápočtovém listě a doklad o Vašem nejvyšším dosženém vzdělání. Vyplníte příslušný formulář a budete chodit na sjednané schůzky, na to nezapomeňte. také tuto skutečnost evidence na ÚP nahlásíte své zdr. pojišťovně. V evidenci ÚP, můžete být třeba až do důchodu, pokud si Vy nebo ÚP nenajde zaměstnání. Podporu budete pobírat podle zákona, u Vás těch 11 měsíců, to podle věku. Až vyčerpáte podporu, tak Vás zprostředkovatelka odkáže na sociální odbor, kde se posuzují příjmy všech osob, žijících s Vámi ve společné domácnosti a podle toho na sociální dávky dosáhnete nebo ne. Pak Vás bude třeba živit manželka - pt
doplněno 17.11.13 16:46:Až to bude aktuální, budete postupovat s formuláři, co Vám napsala "ivzez".
Po skončení podpory příspěvek na bydlení plus životní minimum.
Dohromady to může být (např. pokud žijete sám ) skoro stejná částka jako podpora.
na ten příspěvek na bydlení si zajděte rovnou. Možná vám něco budou vyplácet už nyní, protože vaše podpora bude nízká. Záleží ovšem i na příjmech dalších členů vaší domácnosti.
Můžete zkusit kalkulačku zde: kurzy.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.