Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpoždění vlaku vs neuznání při testu ve škole

Od: nemamnick* odpovědí: 27 změna:

Nedávno jsem jsem jela vlakem do školy do Brna. Většinou jezdím autobusem protože je pohodlnější ale zrovna jsem potřebovala prostě včas do školy (nesměla jsem riskovat ani 3 minuty zpoždění), takže jsem jela vlakem, protože je blíž šalinám. A zkuste hádat co se stalo. Ano vlak měl půl hodiny zpoždění jak naschvál. Takže jsem měla na test místo 60 minut jen 30 minut, a ještě jsem si ani nevyslechla povídání k testu a byla jsem vynervovaná jak (sprostý slovo) a vyučující si taky musel něco myslet, když jdu na něco důležitýho pozdě a nezajímá ho proč. Takže ted mám kvůli tomu strašnej průšvich a mě by zajímalo, jak se proti tomu bránit?

nebo kdybych náhodou jela nějakým vlakem do Brna, kterej by měl v jízdním řádu příjezd 20.50 a mě by poslední vlak od kterýho mi jede autobus jel 21.05 a tem vlak by měl zpoždění 20 minut, takže bych tem 21.05 nestihla a všichni by mě tam poslali doprdele protože by další vlak jel 22.05 ale pak bych musela někde čekat do rána protože by mi nejel od toho autobus. A co bych mohla dělat s tímto? kromě toho abych mrzla do rána na lavičce u nádraží, a pak bych si ráno musela vybrat, jestli dojdu včas do školy nebo se nejdřív půjdu dom vysprchovat.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

No v Brně sis měla v kanceláři ČD vyzvednout potvrzení o zpoždění vlaku. Nic víc se dělat nedá.

nemamnick*
hodnocení

Dobrej nápad, a pak si od nějaké fetky půjčím zapalovač a udělám si z toho táborák aby mi nebyla zima. Fakt super

ohneta*

Sorry ale jako omluvenka do školy to postačí. Nevím co tu chceš od nás slyšet. Zpoždění vlaku je nevratné, nejde to zpětně nijak napravit.

ria*

TO je jediný správný nápad, který tady uslyšíte (uvidíte) :) - mimo to, že by měl člověk jezdit tak, aby vše včas stíhal.. Já jezdila na vejšku do školy 200km téměř každé pondělí..- také se mi stalo, že byly výluky, nebo skokan - spoždění při zkousce by mě ani nenapadlo řešit jinak - je to jediný důkaž, že si nevymýšlíte - u mě to profesoři vždy brali.. :)..

doplněno 17.11.13 18:23:

Já za Váš problém nemohu, na mě nekřičte :)... Jedině Vám tedy doporučím neponoukat "paní náhodu" a jezdit o den dříve.:)

nemamnick*
hodnocení

Když jsem zaregistrovaná na zkoušku od 7 do 8 tak si nemůžu dovolit zpoždění, nemohla jsem dělat zkoušku až od 8 protože tam měl někdo vyučování a já jsem měla cvičení. To si jako představujete tak, že si vlak dojede kdy chce, třeba o hodinu pozděj a je to vpořádku? Taky máme vyučující, kteří za jakýkoli zpoždění řvou jak prasata. Sotva dojdu tak hned k tabuli a nezajímá je že nevím co se v hodině děje. Nebo si dojdete třeba do restaurace, kde si obědnáte a oni vám to třeba za 3 hodiny donesou?

albatros498022*
hodnocení

2x

Mám jedinou radu jezdit tak aby rezerva byla dostatečná, ono se totiž může přihodit ledacos.

hodnocení

1x

Tak podívej se, děvče, nechci přilévat olej do ohně, nejsi asi příliš přístupná domluvě. Vím, že je pozdě bycha honit, přesto Ti musím napsat následující:

1/ Pokud o něco opravdu jde, vždycky použiji raději autobus než vlak. Jestliže není právě silné náledí, autobus dojede vždycky včas. Vlaky jsou svými zpožděními proslulé. Takže jsi tu první chybu udělala při volbě vlaku.

2/ Tvoje věta: "Nevydělávám si tolik, abych měla na taxi každý den". Přece nám nechceš namluvit, že důležitý test či zkoušku děláš každý den? A jednou za čas, když o něco skutečně jde, je ten taxík rozumné řešení. Každý den být ale nemusí.

3/ Nebo Tě mohl jeden z rodičů dovézt autem, abys byla ve škole včas. Když je to mimořádné a nevyžaduješ to po nich každý den, myslím, že by to pro své sluníčko udělali. Jen by ses k nim měla chovat lépe, než ke zdejším rádcům, pak Ti jistě vyhoví.

4/ "O brněnské kámošky jsem, bohužel, přišla". Zamysli se - s Tvým chováním a Tvým slovníkem? DIVÍŠ SE TOMU? Já ne.

5/ "Hodně lidí mě má rádo." To je asi jen domněnka. Spíš tady něco zasmrádá, že by SAMOCHVÁLA? Musíš se naučit chování k lidem, být vstřícná, poděkovat za radu, za pomoc, ne kolem sebe prskat vulgarismy a jak sama píšeš, blitky. Rádci věnovali svůj čas, aby Ti poradili. Zasloužili by si Tvůj dík a ne nadávky. I já Ti dávám svůj čas, abych Tě trochu vychovala a naučila, jak žít mezi lidmi. Když Tě to nenaučili rodiče ani škola. A těším se, že mi třeba i poděkuješ. Dočkám se? *:)*

6/ Hledáš důvody v maličkostech a blbostech. Vlak vyjíždí z výchozí stanice vždycky na čas /max.může čekat do 5 minut na přípoj/. Není to proto, že by paní průvodčí neměla mejkap. To bylo dost trapné. Já jezdívám vlakem, kde bývají často průvodčí muži a namalovaného průvodčího jsem ještě nepotkala. Tak pochop, že v tom mejkapu to vážně není. *:D*

A úplně poslední připomínka: Slovo OBJEDNAT je ze slova JEDNAT, nikoliv ze slova OBĚDVAT. I když to zní dost podobně, prosím, OBĚDNAT už nikdy ne.

Přeji Ti změnu k lepšímu, úsměv na tváři, smích a znovunalezení kamarádek. Zamysli se nad sebou a uvidíš, že to půjde. Jaga.

hodnocení

0x

tak ti treba , kdyz si nepristanes a nedas si vetsi rezervu , vlaky maji casto zpozdeni , nic jineho se neda delat , nebo si kup auto a jezdi autem.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, můžeš být rozčilená,můžeš to hodiny rozebírat, nicméně je fakt, že jet na test s tím, že se nesmím tři minuty zpozdit, je hodně velká odvaha. Do Brna jsem jezdila roky, každý týden jezdím od přítele zpět 150km do práce, kde musím být včas. Jelikož je rozkopaná dálnice, jezdím o dvě hodiny předem, aby se něco nepos...o. Jo, je to otravné, ale je to jistota.

Protože je fakt, že třeba na VŠ u testu málokoho zajímá, že měl vlak zpoždění, odkážou tě na to, že sis měla vytvořit rezervu a nejet na poslední chvíli. A nevěřím, že nemáš rodiče, prarodiče nebo kamarády, kterým bys nemohla zavolat, když uvízneš někde na nádru.

doplněno 17.11.13 18:04:

Promiň, ale místo toho, aby ses zamyslela, zda by opravdu nebylo vhodné jezdit dřív, abys všechno stíhala, obviníš všechny na dráze. Dochází ti třeba, že na kolejích mohla být překážka, sebevrah, spadlý strom, že na příštím přejezdu byla havárka, v příští stanici čeká na koleji stejný vlak, do kterému můžete narazit, nebo naopak čekáte na spoj, který ještě nedorazil z podobných důvodů, a tisíc dalších věcí?

To nikdo neovlivní a je opravdu hloupé vést řeči "průvodčí se musela namalovat".

doplněno 17.11.13 19:20:

"Já mívám dostatečnou rezervu, chci se do školy dostat čtvrt hodiny před začátkem vyučování."

No, tak to tak dělej dál, ale pak neobviňuj všechny okolo, když se ti nechce jet třeba o hodinu dřív. Čtvrthodina je jako rezerva směšná, stačí malá kolona, nevolnost spolucestujícího, havárka.

A osmihodinová směna nijak nesouvisí s tím, že nejsi ochotná přijet dřív. Nebo máš pocit, že ostatní to mají zadarmo a nic dělat nemusí? Já mám práce dvě a taky musím do práce přijet včas.

nemamnick*
hodnocení

Já mívám dostatečnou rezervu, chci se do školy dostat čtvrt hodiny před začátkem vyučování. Na jízdenku na měsíc musím byt 3 dny na brigádě-osmihodinová směna a ted to bude težší protožejsem totálně nachlazená a na brigádu bych neměla chodit. A rodiče na to mají určitě čas, když já mám sotva čas na to, abych něco dělala do školy.

nemamnick*
hodnocení

Nebo máš pocit, že ostatní to mají zadarmo a nic dělat nemusí? Já mám práce dvě a taky musím do práce přijet včas.deJenže je něco jinýho chodit do 2 prací, a dělat školu a brigádu. Rozdíl je v tom, že v práci se zahlásí konec směny, nebo si to vyčte na hodinkách a jde dom kde si válí prdel nebo jde do 2. práce. Ve škole po nás chtějí přípravu na každou hodinu-na to teda namám čas. A nechce se mi vstávat o 2 hodiny dřív kdyby měl vlak náhodou zpoždění a pak čekat hodinu před školou protože ji otvírají až v 6 a hodinu před mi nic nejede. A JÁ JSE SE TADY CHTĚLA DOZVĚDĚT JAK NĚCO TAKOVÝHO ŘEŠIT, A MÍSTO TOHO MI PÍŠETE ABYCH HODINU OD 5 DO 6 ČEKALA PŘED ŠKOLOU PROTOŽE JINDE NEMŮŽU ČEKAT. To bych rovnou mohla někomu dělat problémy tak, že dojdu pozdě a řeknu že jsem se musela vyspat, tak jsem mu nemohla třeba donest knižku do školy, to je to stejný
martinaa*

Máš dost naivní představu o práci. I do práce dělám přípravy na každý týden plus pozorování a diagnostiku, takže pracuji i doma. Pokud jdu do druhé práce, což je spíš taková brigáda, tak se vrátím třeba ve dvě ráno a vstávám v pět na ranní. Takže kde máš to válení prdele, když už teda mluvíme jak burani? Tak holt běž makat a nebudeš muset nadávat na školu a brigády- pokud tedy máš opět dojem, že nikdo z nás při škole nebrigádničil.:) Problémy ti nedělá nikdo jiný,děláš si je sama.

hm*
hodnocení

0x

Už ti poradili, že sis měla vzít zpožděnku jako omluvenku. Víc se opravdu udělat asi nedá. Ještě by sis mohla stěžovat a kdybys měla štěstí, tak bys nanejvýš vyhádala (nebo vysoudila) částečnou nebo plnou náhradu jízdného.

A dám ti radu: Až budeš zas někde mět být úplně určitě a včas, musíš se podle toho zachovat a jet dřív. Vlak může mít zpoždění z mnoha důvodů. Stejně tak autobus - může píchnout, může úplně kiksnout, ... S autem můžeš zůstat stát v koloně na dálnici, nebo tě cestou potká hustá mlha, ... Zkrátka když někde určitě musíš být včas, musíš jet tak brzo, aby tě předpokládatelné zdržení neohrozilo, nebo aby byl čas ho nějak řešit třeba i cestou.

buss
hodnocení

0x

Tož si představ, budeš chtít jet na zahraniční dovolenou a přijedeš na doraz, bude na tebe čekat letadlo? Přiletíš v noci, nic nejede, kdo tě bude opatrovat?

nemamnick*
hodnocení

Pokud vím, tak na letiště se musídostavit 2 hodiny před letem, aby byl čas na odbavení a nějaká rezerva. A za další na něco tak důležitýho (myslím obecně cestu do zahraničí) bych si asi zavolala taxi abych neriskovala že se něco po**re, ale bohužel nevydělávám tolik abych měla na taxi každej den

buss

No ono je to TVŮJ problém, přijet o spoj dříve, přespat..., a koho se zlobit?

nemamnick*
hodnocení

Věta (nesměla jsem riskovat ani 3 minuty zpoždění), u mě znamenala, že když test začíná v 7 ráno tak nesmím dojít v 7.03 ale nejlíp 6.45 což bych stihla, kdyby šlo všechno jak má. Ježe paní průvodčí se musela ještě doma namalovat protože nevyleze ven bez mejkapu nebo co (ale to mi je jedno, platím to, tak se chcu někam dostat), takže měl vlak půl hodiny zpoždění.

0. Vlaky mají prakticky vždycky zpoždění, když chceš být na místě relativně přesně, tak máš jet autobusem.

1. Mělas jet abys byla v Brně třeba v 6, když v 7 začíná zkouška. Když zkouška začíná v 7 a ty plánuješ přijet v 6:45, tak máš buď být v klidu, i kdybys přijela pozdě, a když to nezvládáš, tak máš jet dřív.

2. I 30 minut na test stačí... kolikrát jsme měli zkoušku na 1,5 hodiny, přišla jsem (např. šaliny nejely - spadly dráty) asi půl hodinky před zkouškou a dalo se to. Pravidlo je - zůstat v klidu a nenervit (protože i když je většinou ten plný čas, tak málokdo opravdu píše celých těch 90 minut).

3. zkoušky nejsou povinné, není na ně potřeba omluvenka. Profesoři řvát můžou, ale to je asi tak všechno.

4. Existují opravné termíny.

5. Pokud omluvenku potřebuješ, vyzvedni si lístek na ČD, ale stejně tě ve škole pošlou do háje. Měla jsi jet dřív nebo v Brně přespat třeba u kámošky.

6. Nechápu, proč se tady na všechny rozčiluješ, my jsme ti nic neudělali.

nemamnick*
hodnocení

V 6.45 jsem měla byt ve škole, takže laskavě čti pořádně, v 7 začínala zkouška. o brněnský kámošky jsem bohužel přišla když jsem jen ve škole a na brigádě a nemůžu je každej den využívat. Když píšeš takový blitky taky bych ti přála pořádný zpoždění a abys kvůli tomu měla průšvih to bys pak psala jinak.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 17. 11. 2013 19:29:45
Není třeba podrážděně reagovat na příspěvky rádců.
martinaa*

Tak poslyš, milá tazatelko. Místo, abys přiznala, že seš prostě líná dojet dřív, abys měla rezervu, protože čtvrthodině se tak říkat nedá, tak útočíš na každého, kdo si dovolí tě kritizovat. Myslíš si, že jsi jediná chudinka, co má brigády, co musí dojíždět a co zažila zpoždění? Hodinové zpoždění zažívám kvůli opravě dálnice skoro každý týden, proto taky vyjíždím o hodinu dřív. Nebo si myslí, že nepřijít na zkoušku je pořádný průšvih? Zkus tahle nedorazit do práce.

Ale chovej se dál takhle arogantně a ve stylu "můžou za to všichni ostatní". Hodně lidí tě pak bude mít rádo.

nemamnick*
hodnocení

Já jsem o sobě nanapsala že jsem chudinka že musím na brigádu. I když to tam moc nemám ráda, tak píšu životopis na lepší brigádu. Nemyslím že jsem líná, jenom si platím jízdný protože se někam chci dostat a hlavně včas. Uvědomuju si, co obnáší dojet pozdě do práce. Jak by ti bylo, kdybys šla třeba do fast foodu pro menší snídani a čekala bys tam třeba půl hodiny? když normálně dostanu obědnávku do 3 minut? Nebo bys měla s někým sraz v 15.00 že někam pojedete a dotyčnej by došel ve čtyři? super, že? čekat jak trotl. Já když mám s někým sraz ve čtyři, tak se tam snažím dostat ve tři čtvrtě na čtyři a pak jít v klídku třeba do obchodu a být někde poblíž. Uvědom si že někdo má hold nabytější den a jedná s +-5 minut přesně. Hodně lidí mě má rádo, protože řeknu a to udělám a to samý vyžaduju po ostatních. Když mi někdo řekne at mu něco vrátím 20.11 ve 3 ráno protože jindy nemá čas, tak mu to asi musím vrátit ve 3 ráno nebo si to nepůjčovat.-i když tohle se mi ještě nestalo

martinaa*

Pokud mám s někým sraz a on nestíhá, dostanu sms, to se aspoň od inteligentních lidí čeká, stejně se omlouvám i já. A ve fastfoodu prvně vybereš zboží a až pak platíš, takže to je taky nesmysl. A samozřejmě vůbec netuším, co je NABITĚJŠÍ program, protože my pracující přece přijdeme z práce a válíme si šunky, že jo*smich*

ria*

fuj - že se nestydíš za takové řeči.. opravdu se jedná o VŠ? ne o ZZŠ?

doplněno 17.11.13 23:14:

V životě se bohužel dějí i nepředpokládané věci -ne vše jde po másle..- nevěřím, že v ČD někdo dělá naschvály a vlaky brzdí - jednou jsem musela čekat ve vlaku před mostem snad hodinu a půl - než přejel protijedoucí vlak, který měl závadu... Berte to tak, že strojvedoucí ví o nějakém nebezpečí a jakákoliv nehoda je na jeho zodpovědnost - raději si počkat, než nedojet vůbec.

A přestaňte se chovat jako dítě. ;)

pěkný večer

hodnocení

0x

Co tak zažalovat ČD o tučnou náhradu? To by šlo, ne?

doplněno 17.11.13 20:56:

No co, když to bude dost tučné - pár (desítek) melounů - tak vám pak může být nějaká zkouška šumák.

nemamnick*
hodnocení

A k čemu ni asi bude nějaká náhrada? když už jsem kvůli ČD promrhala něco, co už nevrátím? A do školy jezdím hodinu a půl před začátkem vyučování a přijde mi ujetý jezdit už třeba ve 4 když jdu na sedmou a stačilo by jet v 5.30 a mezi tím nic nejede,

Hm, možná je to ujetý, ale aspoň dorazíš včas... když nezvládáš (psychicky) dorazit později, tak holt jezdi i o tři hodiny dřív. Asi vlakem moc nejezdíš, jinak bys věděla, že 20 minut zpoždění je úplně normální. Jo a s tím, že bys mi přála taky zpoždění... měla jsem jedno takové. 8 hodin jsme stáli na dráze mezi dvěma zastávkama. 8 hodin! Ne nějakých 20 minut. A stejně jsem zkoušku stihla - a víš proč? Protože jsem věděla, že plánovat příjezd na ráno 15 minut před zkouškou, je blblost...

Pokud jde o poslední přípojový vlak, ten vždy čeká. Pokud opravdu čekat nemůže, mají ČD vlastní nasmlouvané taxi, které vás zdarma odveze, popř. objednají normální taxi a zaplatí vám ho.

Jinak jak už bylo psáno, zpoždění může být z různých důvodů. Málokdy je to proto, že se strojvedoucí dloube v nose.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]