Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fobie a léčení hypnózou

Od: dako® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Mám několik fóbií a přemýšlela jsem, že bych zkusila léčení hypnózou. Co si o tom myslíte , máte s tím někdo zkušenosti? Neznáte někoho, kdo hypnózou léčí? Nejlépe z Východočeského kraje. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice to není VČ, ale když pošleš dotaz, možná i tak poradí nebo někoho doporučí.

psychoterapeut.kvalitne.c/...

kami95
hodnocení

0x

Hypnozy bych se bála..jsem možná trochu paranoidní, ale bála bych se, že mi ten člověk něco řekne, mé podvědomí si to zafixuje a pak budu dělat špatnou věc a nebudu vědět čím to..

Psychoterapeut je placený a motivovaný k tomu, aby klientovi pomohl a ne aby ho sabotoval.

Souhlasím s tímto názorem. Lepší je psychoterapie nebo Rush terapie.

iz*

Kami, je vidět, že o hypnóze nic nevíte.

Nevěřte pochybným "knížkám" a filmům!

egret*
hodnocení

0x

Z Východočeského kraje neznám, ale z Prahy cz.linkedin.com/i/... Tahle paní dělá všelicos - hlavně s pomocí bubnování :) ...ale je to velice příjemné a rozhodně to člověku pomůže uvolnit se a ujasnit si ledacos v životě. Moc držím palce! E.

hodnocení

Mám fobii z pavouků a z letadel. Byla jsem s tím u Kinezioložky, zaplatila jsem za léčení dost peněz a nepomohlo mi to. Tak jsem přemýšlela právě o hypnóze. Strach z toho trochu mám.

iz*

Dako, není sice nutné se hypnózy obávat,

ale k léčbě fóbie bych ji nedoporučovala.

Hypnóza má relativně krátkodobý efekt, je potřeba ji opakovat - zkraje třeba po týdnu, později lze prodloužit na 10 až 14 dnů, ale dlouhodobý efekt od ní nečekejte.

Spíše bych doporučila terapeuta, zaměřeného na léčbu fóbií.

katk*

To je ovšem pitomost. Pokud se ovšem hypnoterapeutovi nepodaří dostat pacienty alespoň do nějakého středního stavu hypnózy, a povede se mu sotva somnolence, pak chápu, že je to potřeba opakovat nejlíp i za hodinu. Pak to ale není žádná ephypnotická sugesce a hypnoterapeut není hypnoterapeut, ale jen ten monotonní břídil, co stále dokola opakuj- to je fáááájn.

Nevím, kdo školí tyhle blbce, ti opravdu nic neumí. Skutečný odborník obvykle neujíždí na Eriksonovských přístupech a nezdají se mu lehčí, než direktivní postupy, stejně jako netvrdí, že stačí i minimální ponor k praxi. Nestačí. Oni klienta prostě zhypnotizovat neumí, plácají nesmysly a nablble protahují slabiky, což naopak ruší. Slabý stav somnolence je většinou k ničemu.

Kdo se pavouků nebojí? Myslím, že hodně lidí. Já bych peníze za léčbu asi nedávala. Ale záleží jen na Vás. Fobie z letadel, to je něco jiného.

hodnocení

0x

,,Já jsem chodila na hypnozu,,,ale je to již dávněji.

pt®
hodnocení

0x

Z právního i etického hlediska může hypnotizovat, kdo k tomu má kvalifikaci, což je u nás lékař nebo klinický psycholog.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]