Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám několik fóbií a přemýšlela jsem, že bych zkusila léčení hypnózou. Co si o tom myslíte , máte s tím někdo zkušenosti? Neznáte někoho, kdo hypnózou léčí? Nejlépe z Východočeského kraje. Děkuji
Z Východočeského kraje neznám, ale z Prahy cz.linkedin.com/i/... Tahle paní dělá všelicos - hlavně s pomocí bubnování ...ale je to velice příjemné a rozhodně to člověku pomůže uvolnit se a ujasnit si ledacos v životě. Moc držím palce! E.
Mám fobii z pavouků a z letadel. Byla jsem s tím u Kinezioložky, zaplatila jsem za léčení dost peněz a nepomohlo mi to. Tak jsem přemýšlela právě o hypnóze. Strach z toho trochu mám.
Dako, není sice nutné se hypnózy obávat,
ale k léčbě fóbie bych ji nedoporučovala.
Hypnóza má relativně krátkodobý efekt, je potřeba ji opakovat - zkraje třeba po týdnu, později lze prodloužit na 10 až 14 dnů, ale dlouhodobý efekt od ní nečekejte.
Spíše bych doporučila terapeuta, zaměřeného na léčbu fóbií.
To je ovšem pitomost. Pokud se ovšem hypnoterapeutovi nepodaří dostat pacienty alespoň do nějakého středního stavu hypnózy, a povede se mu sotva somnolence, pak chápu, že je to potřeba opakovat nejlíp i za hodinu. Pak to ale není žádná ephypnotická sugesce a hypnoterapeut není hypnoterapeut, ale jen ten monotonní břídil, co stále dokola opakuj- to je fáááájn.
Nevím, kdo školí tyhle blbce, ti opravdu nic neumí. Skutečný odborník obvykle neujíždí na Eriksonovských přístupech a nezdají se mu lehčí, než direktivní postupy, stejně jako netvrdí, že stačí i minimální ponor k praxi. Nestačí. Oni klienta prostě zhypnotizovat neumí, plácají nesmysly a nablble protahují slabiky, což naopak ruší. Slabý stav somnolence je většinou k ničemu.
Kdo se pavouků nebojí? Myslím, že hodně lidí. Já bych peníze za léčbu asi nedávala. Ale záleží jen na Vás. Fobie z letadel, to je něco jiného.
Z právního i etického hlediska může hypnotizovat, kdo k tomu má kvalifikaci, což je u nás lékař nebo klinický psycholog.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.