Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se někoho zeptat, protože mi zákoník práce nedal jasnou odpověď, zda mě zaměstnavatel může snížit fond pracovní doby ze 37,5 na 30 hodin bez mého souhlasu s tím, že můj pracovní týden je od pondělí do čtvrtka a v pátek jsem doma bez nároku na mzdu, tedy ani 60%, prostě zadarmo. Při podepsání této dohody, jestli mě pak může donutit nějaký pátek jít do práce, když mám vlastně volno?
Donutit Vás těžko může.Jde o to,že z-tel má nejspíše málo práce a než aby propouštěl / případně i vyplácel odstupné-těm,kterým náleží/,hledá jiné řešení.
Nabízí Vám tedy novou dohodu - snížení prac.hodin v týdnu.Všimněte si slova dohoda- od slova dohodnout.Záleží na Vás jestli ji podepíšete.
Já čistě osobně bych mu to podepsala (ale to berte jen jako můj zcela soukromý názor),ono je lepší být zaměstnaný na méně hodin za méně peněz ,než být nezaměstnaný. Věřte,že vím,o čem píšu.Je to však na Vás. Lenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.