Nejste přihlášen/a.
Zdravím,na návštěvu k nám chodí rodiče,někdy přijdou a my už máme domluvený program,musíme odejít,jak se máme zachovat?díky
Přece jen,rodiče jsou rodiče-čili,by měli mít vždy před vším přednost.Nicméně,pokud Vám nezavolají předem,což je dle mého soudu samozřejmostí,měli by tudíž pochopit,že máte také svůj život.Ve slušnosti jim zkrátka řekněte,že jdete zrovna co já vím,do kina,či divadla a vstupenky nebyly zrovna nejlevnější...Nikomu se nelíbí,když mu někdo vstoupí do soukromí jen tak...
Rodiče snad chodí bez pozvání (předchozí domluvy)? Jste dospělí lidé a svůj program si určujete především vy. Rodiče by asi bylo rozumné s tímto faktem seznámit!
Díky za odpovědi,které se dost shodují.Ještě osvětlím-rodiče jsou v důchodu-velice čilí-63a70let.Bydlí v bytovce km od nás,mají nové auto,pejska,milion možností ,jak trávit volný čas,u nás jsou 2-3krát do týdne,samozřejmě vždy je v tom sob.nebo neděle,poslední dobou se nám nedaří-manž.krize,já s dcerou jsme bez práce,takže na řeči typu-kdo jaký je,jak je možné ,že nemáme práci,apod-opravdu nemáme náladu.,jsem z toho už zdeptaná.Nejvíce mě dorazilo,při oslavě starší dcery,kdy můj otec začalpřed přítelem dcery vychvalovat švagrovou,jakou má bezvadnou a dobře placenou práci.-pracuje v penzionu svého otce.
K nám chodí zas děti s vnoučaty, předem se sice ohlásí, ale vždycky je to jinak, než se domluvíme a v průběhu dne se to ještě změní. Přijedou buď ráno, místo odpoledne, nebo naopak. Několikrát jsem to s nima probírala, oni to uznají, ale je to stále stejné. Zkuste se domluvit na domluvě. Když nepomůže, zavolat jim a poptat se, kdy by mohli přijet (máme toho teď hodně, přesčasy, kadeřník, školení, přezutí atd.) Jimi vybraný termín potvrdit a pak den před, nebo v tom dni odmítnout z nějakého důvodu. Po třetím kole jim to musí dojít a věřím, že se ohlásí v předstihu a budou rádi a vy taky, že se vidíte.
Vím, že rodiče jsou ti nejbližší, ale i tady by měla existovat určitá pravidla.
Když bylo dětem asi 13 let, byl některý z nich v koupelně a já tam taky potřebovala jít, zaklepala jsem, zdali můžu. Aby nebyli vystresovaní. že "máma něco viděla". *:D*
Stejně byste si to měli domluvit s rodiči: třeba v sobotu navečer a obě strany by s tím měly počítat. Když by se jim to nehodilo, ať návštěvu odvolají. Ale nepřijít místo toho bez řečí v neděli na oběd!
Jsou z vás už dvě rodiny, Vy a rodiče a tak byste se měli navzájem respektovat. A neustupujte jim. Tak se naučí, že mají vždycky přednost a bude to čím dál horší. Zároveň toho nezneužívejte a když přijdou v dohodnutou dobu, pěkně je přivítejte. Tak se lze naučit pořádku.
Mně volá dcera: Mami, už jsme u vás dlouho nebyli, MŮŽEME se přijet podívat v sobotu po obědě? Já odpovím: Můžete, ale přijeďte už na oběd. A je dohodnuto. Já vím, že budu mít ten den hodně práce /ale sama jsem to tak navrhla/ , oni se těší, že se dobře najedí, ale všichni si tu návštěvu prima užijeme.
Prostě se navzájem respektovat, to je to celé. A nepřistoupit na systém náhlých přepadovek, kdy já jsem ve vaně, manžel si váže kravatu, na stole lístky do divadla a do bytu se dobývají rodiče. TO NE! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.