Nejste přihlášen/a.
Ahoj, byla jsem včera v papírnictví a chtěla koupit nějaký papír na letáky. Paní mi nabízela jen klasické papíry kancelářské A4 za desetník - to působí moc lacině nebo vyloženě lesklý, tlustý fotopapír kus za 10kč, který nejde pořádně ani přeložit. Extrémní nabídky. Hledám něco mězi. Papír, jako kancelářský ale naomak aby působil kvalitně, no ne vyloženě tlustý fotopapír. Co hledám za papír, poradíte?
Ono je lepší si ho vždycky "osahat", jestli splňuje moje představy. To v městečku opravdu nikdo nedělá kopírovací služby? Já obvykle kupuji pro moje potřeby papír 180gr, cena za A4 většinou 2,- Kč. (jinde ale taky 4,- - 5,-).
Na letáky používám čtvrtky,osvědčily se vždy
Ještě dodám,že centrofixem či jinými vhodnými barvami,např.fixy či voskovkami dělávám rámečky
Dobrý web graphicfactory.cz/...
Toto je eshopVypadá dobře...
Kolik těch letáků bude? Pokud víc než třeba 1000, vyplatí se už použít služeb speciální průmyslové laserové tiskárny. Pokud víc něž kolem 3000, už se vyplatí klasická ofsetová tiskárna. Tisk A4 s rozumnou gramáží tam vyjde tak na 0,50/kus (tiskne se to na A3 kde je cena tak 1 Kč/A3 a s větším počtem kusů se hodně snižuje). Tisknout doma letáky se vyplatí pouze pokud jich je v řádu desítek až stovek za předpokladu, že máte laserovou tiskárnu.
Letáky se buď tisknou na papír ofsetový (klasický kancelářský savý), který ovšem tisk - hlavně fotografie pohltí.
Vy potřebujete papír křídový - 115 gramů nebo 135 gramů.
Zajděte si prostě do nějaké ofsetové tiskárny a poproste je, zdali byste si mohla odkoupt nějaké množství papíru. Určitě Vám vyjdou vstříc a papír Vám prodají a dokonce i na řezačce nařezají na formát, který byste potřebovala.
Jen pozor! křídové papíry někdy dělají to, že když se potiskávají z počítačové tiskárny, tak se mohou napékat, muchlat, nebo tisk na nich nedrží. Záleží vždy na typu tiskárny, který máte. Možná bych volila to, že bych si vyprosila jeden papír a zkušebně si ho potiskla.
Taky tiskárny dělají to, že letáky, kterých je málo, nebo zas tak nechvátají tisknou "souběhem" - to znamená, že na velký papír A2 (nebo jakou velikost ta firma používá) vyskládá v sazbě letáky (třeba na A2 se vejdou 4 A4, nebo 8 A5 atd.). No a když byste chtěla letáků málo, tak mohou jedno místečko na sestavě velkého papíru nechat volné a umístit tam Vaši grafiku.
Záleží vždy na domluvě. Myslím, že ten souběh by byl pro Vás nejlepší. Při tisku letáků doma na PC tiskárně se hodně rychle vyplácá toner a je to pak nerentabilní ... uvidíte sama
Dělal jsem i v tiskárně, takže si myslím, že by se nějaký papír dal odkoupit nebo dostat. Obvykle se objevují různé odpady a odřezy, které stačí i na takový tisk. Ale spíš se potiskuje ofsetový papír, vhodný pro plošný nebo rotační tisk, takže to chce si vyzkoušet.
Souběhy se taky dělaly, ale byly to spíš účtenky nebo malé tisky na okraji, jinak se už nakupuje papír co nejmenší a větší prázdná plocha se najde těžko.
Ale nyní existují i digitální ofsetové tiskárny, které vytisknou profesionálně i několik výtisků. V tiskárnách už se tahle technologie docela zabydluje a je celkem levná.
A pokud je těch letáků jen pár, opravdu doporučuji copystudio a domluvit se tam. Mně dělali deset archů vizitek a bylo to profi, na pěkný grafický papír.
A taky samozřejmě záleží na tom, kolik do téhle akce chcete investovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.