Nejste přihlášen/a.
Přátelé, toto na mně dnes vybaflo na FB, tak nějak nevím, co si o tom myslet.
Co si o tom myslet? No to je jednoduché, taky by se to dalo napsat třeba takhle:
Vážení, Už nevím, jak dál. Nutně potřebuju založit, došli mi peníze do hracích automatů. Jestli jste dost naivní, a je Vám mě líto, pošlete peníze na můj účet. Čím víc, tím líp. Rozhodně ale pošlete víc, než 100 Kč. Předem děkuju.
Ano,ano,takhle přesně se vydělává na "hloupých,důvěřivých lidech."Neposlala bych nikdy ani korunu!Mně také nikdy nikdo nic nedal/samozřejmě krom rodičů/,všechno jsem si musela a musím poctivě vydělat...
Na toto je jenom jedna rozumná reakce: Zdvořile požádat "přítele", který Vám toto poslal, aby Vás takovými nesmysly neobtěžoval. Nebo jej rovnou odstraňte z přátel a zablokujte.
Ten, kdo na takovou blbost naletí, pravděpodobně nedokáže zabezpečit svůj profil na FB ani chránit své přátele před vlezlými aplikacemi. Tzn., že byste se od něj časem mohla dočkat dalších "zajímavostí".
Dobrý den, také se můžete poučit viz odkaz, kde je ukázka drzosti a citového vydírání. Zdravím!
Tak někdo, píše o někom, ale dá svoje číslo účtu? Takových příběhů by se dalo napsat milión a dát č. svého účtu a čekat...
To snad není možný, ach jo. A nedaj si říct a nedaj si říct. Mě psala a dokonce na můj fcb jedna černá sqaw,jak je na tom moc špatně a jakej jsem já milej a bohatej, ať jí něco pošlu. Tak jsem jí napsal, že já tady mrznu a ona se válí v teple. A ona byla tak drzá, že mi napsala ještě dvakrát, no prostě síla.
Teda Lucie, jestli to číslo ve vašem nicku je rok narození, tak nevím co si myslet o vás.
...
Jestli vám to přišlo od někoho konkrétního, tak se ho zeptejte jestli vůbec tu "Ivanu" zná (potažmo jestli je pravda co se tam píše), jinak jestli to přišlo z nějaké fanstránky tak člověku ve vašem věku by mělo být jasné, co s takovou zprávou udělat.
A teď tu O Červené Karkulce,prosím.
Nezlobte se, ale jste naivní až hloupá. Neodvažuji se napsat "blbá". Takových "Ivan" je. Někdo vymyslí srdceryvný příběh a myslí si, že mu lidi začnou sypat. A směje se, jak to zahrál a pěkně napsal.
Taková Ivana ve skutečnosti neexistuje. Pokud pošlete stovku, bude to stejné, jako byste ji hodila do záchoda. A ještě to přeposílat dál, aby se aspoň nějaký trouba chytil? No fuj.
Pokud tomu věříte, pošlete stovku raději mně. Nemám dluhy, nepotratila jsem, nejsem na psychiatrii, ale slibuji, že ty peníze opravdu rozumně utratím. Třeba si koupím něco dobrého - kus uzeného! Nebo pěknou krkovičku na řízky a pozvu pana Milanacukráře, má je taky rád.
A rozhodně to bude lepší, než když to pošlete podvodníkům. Jaga.
Díky všem za reakce. Neposlal mi to nikdo známý, prostě se mi to ukázalo jako náhodný návrh na přátelství. Jen mně zajímalo, jak se na takový příběhy dívají ostatní. A je mi líto, že si někteří myslí, že jsem úplně pitomá a poslala bych tam peníze. Pěkný večer všem přeje Lucie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.