Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Facebook - prosba o finanční pomoc

Od: lucielucie82* odpovědí: 16 změna:

Přátelé, toto na mně dnes vybaflo na FB, tak nějak nevím, co si o tom myslet.

Informace

Prosba o finanční pomoc pro kamarádku, kterou zradila vlastní matka.

Popis

Ivana žila s přítelem a spravovali domek Ivaniny matky. Ivana si na opravu vzala půjčku u banky. Její matka jí slíbila svou hypotéku na dům změnit v září americkou hypotéku, tím by Ivana dostala zpět peníze pro banku, a mělo následovat společné bydlení v opraveném domě. V srpnu Ivana otěhotněla a těšila se na spokojený život. Jenže! Ivanin přítel odešel bydlet za její matkou a odmítají komunikovat.... Takže Ivanina matka má opravený dům a mladýho milence a Ivaně zůstal u banky dluh 350000 kč. Teď je na psychiatrii, protože potratila a chtěla se otrávit. Já se jí snažím pomoc, ale potřebuji přispět i od ostatních lidí, protože víc než 20 tis. obětovat nemůžu.
Najde se dost lidí, kteří můžou obětovat aspoň stovku, aby mohla začít znovu někde jinde?
Prosím alespoň o sdílení.
Děkuji

číslo účtu je 249559184/0300

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Co si o tom myslet? No to je jednoduché, taky by se to dalo napsat třeba takhle:

Vážení, Už nevím, jak dál. Nutně potřebuju založit, došli mi peníze do hracích automatů. Jestli jste dost naivní, a je Vám mě líto, pošlete peníze na můj účet. Čím víc, tím líp. Rozhodně ale pošlete víc, než 100 Kč. Předem děkuju.

hodnocení

3x

Ano,ano,takhle přesně se vydělává na "hloupých,důvěřivých lidech."*bum*Neposlala bych nikdy ani korunu!Mně také nikdy nikdo nic nedal/samozřejmě krom rodičů/,všechno jsem si musela a musím poctivě vydělat...

hodnocení

3x
Přátelé, toto na mně dnes vybaflo na FB, tak nějak nevím, co si o tom mysletCo si o tom myslet? Úplně to samé, jako o celém Facebooku. Přece tam neočekáváte nějakou relevantní informaci, tak naivní snad nemůže nikdo být...

iz*
hodnocení

2x

Na toto je jenom jedna rozumná reakce: Zdvořile požádat "přítele", který Vám toto poslal, aby Vás takovými nesmysly neobtěžoval. Nebo jej rovnou odstraňte z přátel a zablokujte.

Ten, kdo na takovou blbost naletí, pravděpodobně nedokáže zabezpečit svůj profil na FB ani chránit své přátele před vlezlými aplikacemi. Tzn., že byste se od něj časem mohla dočkat dalších "zajímavostí".

ohneta*
hodnocení

1x

Podvod! Lidi jsou hloupí, že takové zprávy sdílejí a šíří dál.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, také se můžete poučit viz odkaz, kde je ukázka drzosti a citového vydírání. Zdravím!

poradte.cz/...

hodnocení

1x

Já to pořád říkám, lidstvo na ten FB snad jednou umře. Jak na tohle může někdo vůbec reagovat? To by mě fakt zajímalo. Smazat, nejlépe celej FB a je vystaráno.

buss
hodnocení

0x

Lucie lucie, kde máš rozum, Nechceš něco poslat mně? Třeba na zdraženou naftu, abych si mohl vozit zadek. A třeba bych tě někdy i přibral.

pt®
hodnocení

0x

Tak někdo, píše o někom, ale dá svoje číslo účtu? Takových příběhů by se dalo napsat milión a dát č. svého účtu a čekat...*frajer*

ukulele*
hodnocení

0x

To snad není možný, ach jo. A nedaj si říct a nedaj si říct. Mě psala a dokonce na můj fcb jedna černá sqaw,jak je na tom moc špatně a jakej jsem já milej a bohatej, ať jí něco pošlu. Tak jsem jí napsal, že já tady mrznu a ona se válí v teple. A ona byla tak drzá, že mi napsala ještě dvakrát, no prostě síla.

hodnocení

0x

Teda Lucie, jestli to číslo ve vašem nicku je rok narození, tak nevím co si myslet o vás.

...

Jestli vám to přišlo od někoho konkrétního, tak se ho zeptejte jestli vůbec tu "Ivanu" zná (potažmo jestli je pravda co se tam píše), jinak jestli to přišlo z nějaké fanstránky tak člověku ve vašem věku by mělo být jasné, co s takovou zprávou udělat.

hodnocení

0x

A teď tu O Červené Karkulce,prosím.

Nezlobte se, ale jste naivní až hloupá. Neodvažuji se napsat "blbá". Takových "Ivan" je. Někdo vymyslí srdceryvný příběh a myslí si, že mu lidi začnou sypat. A směje se, jak to zahrál a pěkně napsal.

Taková Ivana ve skutečnosti neexistuje. Pokud pošlete stovku, bude to stejné, jako byste ji hodila do záchoda. A ještě to přeposílat dál, aby se aspoň nějaký trouba chytil? No fuj.

Pokud tomu věříte, pošlete stovku raději mně. Nemám dluhy, nepotratila jsem, nejsem na psychiatrii, ale slibuji, že ty peníze opravdu rozumně utratím. Třeba si koupím něco dobrého - kus uzeného! Nebo pěknou krkovičku na řízky a pozvu pana Milanacukráře, má je taky rád. *smich*

A rozhodně to bude lepší, než když to pošlete podvodníkům. Jaga.

ria*
hodnocení

0x

Tohle jsou profesionální podvodníčci - :) - osobně znám pána, který se živý vymýšlením článků typu "jak jsem poprvé podvedla manžela" nebo "nemůžeme počít"... píše jímavé příběhy do poměrně známých "bulvárních" stránek, a ženské mu to dlabou.. *ee*

lucielucie82*
hodnocení

Díky všem za reakce. Neposlal mi to nikdo známý, prostě se mi to ukázalo jako náhodný návrh na přátelství. Jen mně zajímalo, jak se na takový příběhy dívají ostatní. A je mi líto, že si někteří myslí, že jsem úplně pitomá a poslala bych tam peníze. Pěkný večer všem přeje Lucie

pravnik*

Pokud je ta Ivany hypotéka zajištěna zástavním právem k onomu rodinnému domu, tak poraďte Ivaně, aby přestala hypotéku splácet - matka přijde o barák (a zřejmě i o milence)...

hodnocení

0x

Vy už jste tím Facebookem úplně zblblí... Vemte zdravý rozum do hrsti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]