Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocení nožek

Od: fell* odpovědí: 1 změna:

Ahoj - chci se zaptet zda má nekdo zkušenost s pudrama, mastma a sprejema na nohy ... nejde o zápach ale pocení ... hrozně se teším na léto, na sandálky na podpadku a žabky, ale zároven mně děsí, že mam vždy tak mokré nohy že bud v botech kloužu a nebo jak se práší tak mam nožky pak oprášené a jak jsou mokré tak špinavé ...ráda bych nožky v suchu .. co na to? nevím jestli to není spojené stím, ze se mi končetiny špatně prokvují, mam hrozně studené ruce i nohy a může být klidně 35 stupnů .. nekdy je mam i do fialova :)) ale to pocení mne ničí jsem baba, upravuju si nožky ale pak ten prach a špína z nej nebo mokré boty? tfuj :o)) prosím o vaše zkušenosti popřípadě rady ... kuju a hezký den Fell

PS: je mi to trapný to sem psát, ale tady je vždy nekdo kdo poradí a za to děkuju :o)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

macach*
hodnocení

0x

Zvýšená potivost nejen nohou, spojená s pocitem zimomřivosti, může být způsobena i vnitřními příčinami, např. sníženou funkcí štítné žlázy nebo cévními chorobami, atp. Nejdříve je tedy třeba hledat příčinu - nechat se vyšetřit u internisty, příp. endokrinologa. a podle toho též zvolit léčbu.

Bez ohledu na příčiny lze obecně doporučit následující:
K snížení potivosti lze používat antihidrotika s obsahem hliníku- Excipial Deo Forte krém nebo Driclor roztok (volně prodejné v lékárnách)- dle návodu. Z textilních materiálů na ponožky doporučuji polypropylenová pot odvádějící vlákna (např. Moira, atp.). V současnosti se v lékárnách objevila celá sada produktů - spray, zásyp, krém a vložky do bot pro případ zvýšené potivosti od italské firmy Dottore Caccareli (název nevím zcela přesně, jedná se o prostředky mimo lékařský seznam léků), resp. do ČR je distribuje firma Taktika a do lékáren firma Phoenix. Prodyšná obuv v rámci možností. Pokud máte zájem o fytoterapii- byliny- má smysl k desinfekčním a protizánětlivým účelům, ale pouze vysloveně jako podpůrná léčba např. dubová kůra, australský čajovník, atp.
Z celkových léků neexistuje sice nic specifického "proti pocení", ale pokud není interních kontraindikací, může lékař předepsat Bellaspon, dražé, který poněkud tlumí vegetativní reakce, včetně pocení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]