Změna výše příspěvku na bydlení - Dobrý den, v říjnu jsem žádala Příspěvek na bydlení za předchozí čtvrtletí(starý byt). Od 1.11. jsem na jiné adrese(nový byt) Myslela jsem, že tuto skutečnost oznámím(dle zákona do 8dnů), budu stále brát původní vypočítanou částku za starý byt. A že v lednu budu žádat za jeden měsíc starý byt a dva měsíce za byt nový (náklady a příjmy). Bohužel se stalo to, že mi snížili příspěvek z důvodu přestěhování na vesnici už nyní. Zdá se mi to ale přitažené za vlasy a nelogické. Vždyt jsem za předchozí čtvrtletí platila tam, kde byli normativní náklady vyšší než tady. Jak mi to mohli snížit? Vždyt jsem nedoložila ani náklady ani příjmy na nový byt? Zkrátka nevím, zda mi úřednice "nepodstrčila" žádost o Příspěvek na bydlení už od listopadu. Domnívám se, že jsem měla v lednu formuláře podat dva (na starý i nový byt). Pletu se? Děkuji moc za odpověď!
Příspěvek na bydlení se přiznává ve výši rozdílu mezi 30 (v Praze 35) % příjmů a normativními náklady na bydlení. (Toto by Vám měli vysvětlit na kontaktním místě ÚP.)
Já se jen dohaduji, že jste se z větší obce (vyšší normativní náklady na bydlení) přestěhovala do menší obce s nižším normativem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.