Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigada alias UP

Od: janina3 odpovědí: 1 změna:

Zdravim vsechny,potrebovala bych prosim poradit.Do nedavna jsem pracovala u jedne firmy na HPP,ale kvuli prestehovani jsem toted nenasla skolku pro sve deti ktere musim vozit do vzdalene ms a prijizdela jsem do prace o pul hodiny dele,z tohoto duvodu se mnou zamestnavatel dohodl to,ze budu nadale kazdy den dochazet do prace,ale musime sepsat jen dohodu o praci,ze budu vedena jen brigadne.Ale uz ted jsem byla tyden doma a pocitam,ze to nebude dalsi tyden lepsi-vydelek minimalni.Muzu se prihlasit na UP kdyz mam uz smlouvu na brigadu? Nebo muzu tuto smlouvu ukoncit a jit normalne na UP?Shanim jinou praci,ale porad nic :( jde mi o to jestli to ukoncim jestli budu mit narok na nejakou podporu..dekuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Pokud by odměna byla do 4.250 Kč měsíčně, můžete se na ÚP zaregistrovat hned. Je-li odměna vyšší, potom až po skončení dohody.

Jestli jste v uplynulých dvou letech byla alespoň 12 měsíců důchodově pojištěna (zaměstnavatel za Vás odváděl sociální pojištění), budete mít na podporu nárok.

Výše podpory se bude odvíjet od dosaženého výdělku a od důvodu skončení zaměstnání.

Bude-li ve výpovědi nebo v písemné dohodě uveden vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti (např. osobní péče o dítě do 4 let věku nebo návštěva předškolního zařízení či školy v případě starších dětí), budete mít nárok na podporu v běžné výši.

Nebude-li v dohodě/výpovědi vážný/žádný důvod, bude se podpora po celou podpůrčí dobu krátit na 45 % průměrného čistého výdělku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]