Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ublizeni lekarem na zdravi

Od: radka* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,v zari jsem byla na nasilnem ohnuti kolene a lekar mi pri tom potrhal steheni sval.Nejenze to byla hrozna bolest,ktera trvala 10 dni,ale 2 mesice mi sval srusta a nesmi se ho namahat,tudiz koleno zas neohnu a pujdu na dalsi operaci.Potrebovala bych poradit,jestli mate zkusenosti,jestli mam od nej zadat bolestne,nebo nejaky postup proti lekari.Nebo jestli to mam nechat,dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to asi velmi těžké řešit a ještě těžším a bolavějším s tím žít, že nikdo neodpovídá. Já bych asi byla také bezradná a asi bych začala tím, že bych zašla pro radu na svou zdravotní pojišťovnu, se všemi nálezy a výsledky v ruce.

danecekdan*
hodnocení

1x

Mohla by jste na lékaře podat trestní oznámení pro "Ublížení na zdraví z nedbalosti", tuším § 148 TZ. Ale je to na Vašem uvážení, nikdo není neomylný a proč někomu kazit život. Když udělá chybu soustružník, skladník, prodavač apod., nic se v zásadě neděje. Lékař je stále "jednou nohou" před soudem. Pud trváte na náhradě ušlého zisku, bolestného, nákladů na léčení atd., podal bych spíše trestní oznámení na nemocnici...

iz*
hodnocení

0x

Babko, zdravotní pojišťovna tu je od hrazení léčby z veřejného zdravotního pojištění (z povinného zdravotního pojištění).

S odškodněním poškozením ze strany lékaře bych doporučila se obrátit na advokáta, který má s vymáháním odškodnění zkušenosti.

--- K dotazu:

Já bych odškodnění řešila až po skončení léčby, tedy až bude zřejmé, o kolik se léčba prodloužila, a zda (ne)budou trvalé následky.

Předběžně se obraťte na některou občanskou poradnu, jež poskytují služby zdarma v blízkosti bydliště.

K zastoupení před soudem ale budete potřebovat advokáta.

qwert*
hodnocení

0x

Řešil bych to domluvou nějakou kompenzací s nemocnicí/lékařem. Třeba mají pojistku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]