Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem zamestnany u jedny firmy na normalni uvazek a delam pro ne software. Zajimalo by me, jak to je kdybych si poridil zivnostak. Jsem castecne student (tedy momentalne ne, ale od pristiho semestru budu). Tak jestli to ma nejake vyhody a + (vice penez, pripadne muzu delat pro vice lidi a prodavat to vse?)
diky
Zdravím, práce na živnosťák je určitá svoboda, ale tou veškerá výhoda končí. Zaměstnavatel vám platí zdravotní a sociální, počítá daně, platí dovolenou, nemocenskou, stravenky a další bonusové výhody. Na druhou stranu je pravda, že můžete svou činnost provádět na ŽL u více firem, pokud tedy věříte ve své schopnosti svou práci dobře prodat u více lidí, tak jděte do toho, pokud si myslíte, že můžete ztratit veškeré výhody jako zaměstnanec. Je potřeba to pečlivě spočítat. Jako OSVČ jsem vydělávala měsíčně víc peněz, než jako zaměstnanec, ale když jsem to pak spočítala - vše co kde musím zaplatit, veškeré náklady, tak to bylo ve finále méně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.