Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žena vs. muž na pracoviši

Od: jja3ji* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den přeji,

rád bych se dozvěděl odpověď na otázku, vyplývající z následujícího popisu situace, která se mi stala.

Pracuji ve firmě jako technický manažer (31 let) a sedím v kanceláři (open office o 15 lidech). S kolegyní (39 let), dá se říci, že mně podřízenou, sedíme naproti sobě. Nedávno jsem si k obědu objednal doručenou pizzu, kterou jsem měl v plánu konzumovat přímo u stolu během práce. Kolegyně seděla naproti mně a proto mi nepřišlo vůbec divné, jí 1/10 pizzy dát na talířek a nabídnout jí. Tykáme si a jsme řekněme přátelé.

Chtěl bych se tímto přímo zeptat, zda to bylo z hlediska společenské etiky v pořádku nebo jsem se dopustil něčeho, co se vůbec nehodilo.

Děkuji Vám za odpověď.

Jirka

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Určitě je vhodnější sníst jídlo mimo pracoviště. Ale nepochybil jste v rovině kolegiality. Pokud si tykáte, tak mě to připadá přirozené, že nabídnu. Položila bych kousek té pizzi na talířek a se slovy - mohu ti nabídnout -, bych dílek podala. Každopádně je to pro mě přijatelnější, než baštit pizzu, vonět s ní kolegyni pod nos a nenabídnout. To bych považovala za horší buranství a takové neosobní. Proč by se i nadřízený nemohl chovat neformálně? Vždyť je to také jenom člověk. Až kolegyně upeče vánoční pečivo nebo bábovku, třeba přinese ochutnat.

emilka12*

Myslím že je to vpořádku,když jste se chtěl podělit a ona přijala nebo odmítla tak je to dobře.Víc si s tím nedělejte hlavu.Jste pracovní kolegové tak to od vás bylo pěkné. :) :)

figurek*
hodnocení

1x

Vůči vaší podřízené kolegyni jste se nedopustil ničeho špatného, ale jestli jste opravdu manažer, pak jste udělal solidní faux pass. Zápaďáci z Holandska nebo z Francie by vás považovali za burana z Pakistánu.

Nejezte u pracovního stolu. Všechno má svoje místo, ne? V práci určitě máte nějakou místnost, kde se dá uvařit káva nebo posedět u jídla. Pizzu jezte tam.

narf

U pracovního stolu se nejí - to by se vytknout dalo. Také se dá vylít kafe do klávesnice, takže - raději do vyhrazeného prostoru stímto vším.

Hm... my třeba v práci vyhražený prostor nemáme... takže strčím hlavu pod stůl, aby klienty neuráželo, že koušu do rohlíku, a každý příchozí mi při náznaku žvýknutí hlasitě a významně popřeje dobrou chuť :(

hodnocení

0x

Podle mě je to slušné a v mezích normálu. Já bych se asi nejdřív zeptal jestli ji mohu nabídnout, ale to už tak velký rozdíl není.

au1
hodnocení

0x

je vám 31, jste na pozici manažera, a pokládáte takové otázky?

teď si řeknu jen tak pro sebe ---- bože, ty to vidíš...

olaf71*

takových je mezi námi a bude hůř, nebo líp?

pt®
hodnocení

0x

@jja3ji, snad jsme v prvé řadě lidi a chováme se lidsky. Až budete muset oficiálně někde dodržovat u jídla "protokol", tak je to jiné, ale prostě jste se zachoval dobře a ze slušnosti kolegyni nabídl jeden kousek. - pt

ukulele*
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud jste byli oba oblečení, tak je to chování přípustné, mohli bychom diskutovat proč jen 1/10 a ne víc té pizzy. V Americe by to bylo téměř trestné, kdysi byl článek v novinách že se tam prý i otevírání dvěří ženám považuje za harašení, no řekl bych, že tak jedině na mozku.

kaja9
hodnocení

0x

A proč ji prostě a jednoduše nepozvete na rande? Ona by souhlasila. :)

koukolik
hodnocení

0x

asi na to ona nebo někdo jiný reagoval nějak překvapivě, jinak byste se neptal, že? ;)

Tak povídejte, ať nemusíme věštit a zpřesníme názory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]