Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společensky účelné pracovní místo-ÚP

Od: nezamestnanec odpovědí: 1 změna:

Neví prosím někdo podrobnosti a rozdíl mezi "společensky účelným prac.místem" a "příspěvkem pro zaměstnavatele?

U nás na ÚP má tyto informace jen jedna jediná paní. Řekli mi to ve více kancelářích. Dnes jsem za tou paní byla, zvonili ji pořád telefony. Celé tři minuty hovoru naznačovala, že ji obtěžuji a ani nebyla schopná mi můj dotaz objasnit. Mluvila děsně rychle a také "páté přes deváté". A že prý mám kdyžtak zavolat-což mi ale stejně nepomůže, když neumí vysvětlovat. Odcházela jsem v šoku a nešťastná, protože jsem doufala, že peníze od ÚP mě učiní atraktivnější v očích potenciálního zaměstnavatele. Protože mám děti a jsem bez praxe.

Děkuji za informace, rady i zkušenosti!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Přestože se na úředníky obecně dost nadává, musím říct, že já s nimi mám zkušenost opačnou. Setkávám se s ochotou a vstřícností.

Úřednice úřadu práce toho mají opravdu hodně, nezaměstnaných přibylo, počet zaměstnanců se buď nezvýšil, nebo zvýšil minimálně v souvislosti s propojením úřadu práce se sociálkou.

Účelná pracovní místa zřizují zaměstnavatelé a případné dotace projednává ÚP s nimi (dotace jsou určeny zaměstnavatelům, nikoliv potenciálním zaměstnancům).

Nezřizuje-li uchazeč o zaměstnání takové místo sám pro sebe (nezamýšlí-li začít podnikat za účelem zaměstnání sebe sama), není ÚP povinen jej o přípěvcích pro zaměstnavatele informovat.

Aby s Vámi ÚP začal v tomto ohledu jednat, měla byste přijít s jasnou koncepcí a/nebo s podnikatelským plánem.

--- Informace k aktivní politice zaměstnanosti:

Portál MPSV

Zákon o zaměstnan/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]