Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se slušně bránit majiteli objektu

Od: babulka® odpovědí: 4 změna:

Jak by jste se zachovali pokud by vám majitel objektu kde máte pronajaté prostory k podnikání,bez dovolení a bez toho aby vám vůbec dal vědět kdykoliv by se mu hodilo vlezl do daného prostoru,a dokonce si tam i údajně něco půjčil?-na mé ohrazení vše otoči vždy proti mne,žádná omluva,že ho napadám a že kdykoliv tam půjde třeba na pár vteřin nebude mi dávat vědět...ve smlouvě je,že objekt může navštívit v naléhavých případech,případně zkontrolovat provoz,ale neměla bych o tom vždy vědět?-problém je,že si nechci dělat zle ale domluva s... je těžká,navíc si zřejmě myslí,že když je při penězích může všechno,už mě to psychicky...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

To jste měla mít řáádně ošetřeno smlouvou (naléhavý případ je co?). Co se rozumí kontrolou provozu? Nějakou kontrolu bez vědomí bych nepřipustil. Jak se tam dostane? Jak to máte zabezpečeno? Podle čeho je napsána smlouva, o čem? Jsou to jen prázdné prostory, podnik? Takže, počtěte si o ObchZ a v OZ.

hodnocení

no je to objekt kde je ještě pár kanceláří,normálně mám zámek jenže on má klíče,smlouva je klasická o pronájmu prostor,jenže jemu to přijde normální a když něco řeknu,ještě je hnusnej,odejít si teď ale nemůžu dovolit,je to prostě začarovaný kruh-on je prostě natolik arogantní a prachatej,že si myslí,že může všechno!a na druhou stranu je vlezlej a tváří se hrozně mile-...

honzav88*
hodnocení

0x

Do objetku jednoznačně bez vašeho vědomí nesmí, klidně objekt zabezbčte a nebo volejte PČR pokud tam vnikne. Sice je majitel, ale vy s ním máte uzavřenou smlouvu. Ideální je mít ve smlouvě, že tam nesmí vstoupit nikdy bez vašeho vědomí. Což podle mne ani dle zákona nesmí. Bohužel ale šance, že případný spor dopadne dobře pro vás je minimální. Nevím, zda jste pro něj nějakým způsobem hodně lukrativní nájmce aby sklapnul uši a nechal toho, ale spíše to vidím, v případě že dojde na lámání chleba, na váš odchod nebo výpověď nájmení smlouvy z jeho strany.

hodnocení

děkuju moc za odpověď,je to tak jak píšete,bohužel,ale ono na každého dojde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]