Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychika - jsem zdravý nebo nemocný?

Od: plysak* odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Necítím se dobře a proto chodím ke cvokařce. Povídám na poslední návštěvě: Stojí to za prd, teď na podzim, jsem samý pesimismus. Odpověď: To je normální, to má hodně lidí. Jindy říkám: Kolem 12 -13 hod. bývám nepoužitelný. De fakto se nesmím naobědvat, to bych se složil únavou. Odpověď: To je normální biorytmus, ten útlum má skoro každý v tuto hodinu. Začínám mít pocit, že jsem normálně zdravý, jen trochu utlumený. Beru čtyři druhy tablet denně. Je tu někdo psychicky zdravý a přesto má vyjmenované problémy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím, je opravdu normální, že v této době lidé podléhají pesimismu a jsou unavení. na vině je málo slunečního svitu, což prokazatelně způsobuje depresi apod., změna počasí, a také chladno, konec roku, do práce a z práce za tmy a vůbec všechno dohromady. Nemyslím, že je potřeba na toto brát prášky, a vůbec už ne čtvery. Místo toho běžte na procházku, zasportujte si, udělejte si doma něčím radost - pěknou knížkou, filmem, kutilstvím.

Osobně jsem tento týden po ranní směně tak hotová, že přijedu v jednu domů a na dvě tři hodiny prostě padnu. Netuším, čím to je, ale přemáhat se nebudu.:)

hodnocení

1x

Ono je to o způsobu života, o stresech, o nervozitě. Dneska je, dá se říct,moderní, chodit k psychiatrovi. Neříkám, že jsou všichni lidé zdraví, ale je to něco podobného, jako když někdy v 80. letech trpěly ženské šmahem migrénami. Byla to určitá móda a kdo neměl migrénu, jako by nebyl. Já ji neměla.*smich*

Nebyl čas se piplat ve svých citech, pocitech, ve svém nitru. Byla tady práce, do které jsme museli chodit, po návratu čekaly děti, úkoly, praní /žádná automatka, ale pěkně postaru/, večeře...Nebyl opravdu čas o sobě přemýšlet a nimrat se v sobě.

A být nepoužitelný? Prostě to muselo šlapat, ať chtěl člověk, nebo ne. Nemohl nikdo říct nadřízenému, že mezi 12-13 hodinou je unavený a tudíž nebude dělat.

Zdá se mi, že dneska lidé nic nevydrží, kácí se hned při prvním problému. Na vině je to, že pracovat mohou, ale nemusí, že tady mají ombudsmana a další lidi, kteří je utvrzují v tom, že na to mají právo. Ano, jsou lidé nemocní, to nikomu neberu, ale nesmí se tomu nikdo tak poddávat. Chce to spíš se pozvolan otužovat, posilovat se, i psychicky /já to zvládnu, uvidíte.../a ne být hned na Chocholouška.

A je to jen v každém z nás, jak se s tím dokáže poprat. Jaga.

jm*
hodnocení

0x

Nevím, jesti jsem psychicky zdravý :D Ale radil bych Vám vyhledat novou lékařku.

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, změna lékařky, a nebo si nebrat ty řeči a být vděčný za léky, ale mnohdy vhodně volená slova jsou lepší než medikamentozní léčba. Já byl u psycholožky a ona mi řekla, že toho vím stejně jako ona a že když budu chtít, tak si mám přijít s ní popovídat, musel jsem se smát, vybavil se mi Švejk a duchovní outěcha...za mlada jsem byl na očním a povídám, mám v oku dvě tečky, když se koukám na světlé místo, tak vidím dva tmavé body a doktor mi říká, z toho si nic nedělejte, já tam mám tečky tři, a když jsem jel s 39,6 C na pohotovost, tak mi felčar říká, až pojedete domů, tak si v lékárně kupte něco podle reklamy, tak mu říkám, ok, tak já jsem úplně zdravej a až mi příště něco bude, tak si místo polatků u vás koupím o sirup na víc...

hodnocení

0x

Kdo bere 4 druhy psychofarmak denně a to zcela dobrovolně, ten asi nemůže být psychicky zdravý - bez urážky.

Každý se občas musí potýkat s depresí a špatnou náladou, to je normální. Ale ulehčovat si tyto stavy hromadou prášků, to normální není. Chce to začít přemýšlet, najít si v životě něco pozitivního nebo prostě jen soustavně něco dělat, potom nezbyde čas na utápění se v depresi a řešení hovadin.

Únava může být způsobená špatnou životosprávou, nevhodnou stravou, ale také těmi psychofarmaky. Útlum patří ke klasickým vedlejším účinkům. Může jít také o projev nemoci, třeba mononukleózy.

miklous*
hodnocení

0x
Nemohu hodnotit Váš stav, ale popisované problémy jsou opravdu naprosto normální. Asi Vám chce paní doktorka pomoci rozlišit, co je problém a co není potřeba řešit.

hop®
hodnocení

0x

Jaké tablety berete - souvisí to s Vašimi problémy?
I hypochondrie je nemoc...

Mám Vámi popisované problémy, chronické, přesto se cítím zdráv. Možná právě proto že zbytečně nežeru chemii...

Taky jsem jen "člověk"...

Ale nerad bych Vaše zdravotní potíže podcenil, možná jste opravdu nemocný, nevím...

vecernicek*
hodnocení

0x
Myslim.ze problemy ktere popisujete jsou normalni..ale ! Zalezi na tom.jak se s nimi umite vyrovnat.Pro nekoho to je k nepovsimnuti ale vam to muze ubirat na kvalite zivota.
Sama leky od psychiatra beru a pred mesicem jsem se psychicky zhroutila.presto beru jenom jeden lek -antidepresivum a pokud mam akutni problem mam lek SOS.ktery se snazim nepouzivat.Tim chci rict.ze pokud i vy sam mate pochybnosti jestli jsou vase problemy nemoc nebo ne.ze tech leku myslim betete prilis.
Lekarka asi nebude moc empaticka.protoze kdyby si myslela.ze nemate zadnou diagnozu.tak by do vas tolik leku necpala (pokud nejde o loby farm.firem).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]