Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenávidim svého bratra

Od: retrounion odpovědí: 5 změna:
Silná slova? Ale to jsou i emoce, které se vynořují, kdykoliv na mě bratr promluví.
Bohužel bydlíme spolu. Jemu je 27, mně 22.
Nejen, že má stále v sobě nějakou křivdu, kterou se vždy ohradí při hádce, ale už mě začíná sejřit tím, jak za všechno můžu já. Nevidí si do huby. Kdybych tu nebyl, byl by tu bordel, špína, neumytý nádobí (a to máme myčku), ten člověk je tak línej a je ještě schopnej všechno hodit na mě.
Jeho zvyk nechávání nádobí, aby zaschlo nebo loupání brambor do misky, kterou pak nevyhodí, slupky zplesniví, vytáhne další misku...
A tak je to se vším. Když mu to řeknu, ignoruje mě. Má vlastní pravdu, která pravdou není.
Vytahuje na mě minulost, ačkoliv kdyby věděl, že já moc dobře vím, že má svojí hadrovou přítelkyni (tričko s podprsenkou a v tom ponožky) tak mu asi sklapne, ale já se nesnížím na to, abych vytahoval a píchal do slabin (nevím proč má problém najít si holku)
Vyčítá mi neustále něco, stále mě podceňuje, shazoval mě před kamarády a před příbuznýma... Stále mi říká, že bych se měl jít léčit a to přiznávám, že se ze mě stal velmi vznětlivý člověk. Hlavně, že u něho byly doby, kdy si hrál na zvířátka. (měl jich třicet, měl i jména a předváděl se klidně i před bratrancema a sestřenicema a ty mu to žraly a pak nechápaly, jak s ním nemůžu vycházet. Oni s ním ale nikdy nebydleli)
A nejlepší na tom je že matka se ho zastává. Otec je nestranný.
Nemam možnost se teď odstěhovat.
Nevím, jak mu domluvit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

tento boj je obvykle věčný, existují případy spolubydlení s kamarády, byť to něco stojí nebo podobně. Odstěhujte se, jte plnoletý tak co. POkud pominu VŚ, kdy jsem se doma taky moc neořál 5 let, ta od 22 jsem bydlel podle sebe v pronájmu. Začátky jsou skromnější, ael podobný chujoviny nemusíte denně poslouchat a absolvovat.

doplněno 13.11.13 19:40:

dík

hodnocení

2x

maras ve 27 u rodicu? mamanek? celkem opruz , ja jsem sel ve 20ti po nalezeni roboty do bytu 1+1 a to byla neskutecna paradicka , robil jsem si co chcu , kdy chcu ... takze byt tebou tak jak to pujde bych sel pryc z domu a smal se mu a dojebaval ho , ze je mamanek.

martinaa*
hodnocení

1x

Stejně jako Miramira se kloním k ignoraci, ta bude v případě takového člověk nejlepší. Na druhou stranu musím ale přiznat, že můj mladší brácha je taky bordelář a lenoch, nádobí, bordel, obaly od jídla mezi nošeným prádlem apod. Má na starosti vynášení koše, na které rád zapomíná a koše pak přetékají. Máma na něj neplatí, tak jsem se jednou naštvala a odpadky mu jednoduše vysypala na zem v pokoji. Možná by něco podobného pomohlo i v případě oněch bramborových slupek.

Možná Vám bratr závidí, žárlí na Vás a snaží se všem ukázat, že je lepší, proto to shazování, vyčítání apod. Nejlepší řešení je se odstěhovat.

hodnocení

0x

To je moc těžký. Já bych šla za matkou a pořádně bych si s ní promluvila někde v klidu o samotě. Bratra bych asi ignorovala. Jinak starost o čistotu domácnosti,by měla mít hlavně matka. Mám taky dva syny.

doplněno 13.11.13 19:35:

u nějakého kamarády by jste bydlet nemohl?

hodnocení

0x

Oba už jste dospělí a máte šanci každý založit vlastní rodinu. Když vás sejří, odstěhovat se a hotovo. Věta: nemám možnost se teď odstěhovat to nevyřeší. Kdo chce, vyřeší to. Anebo, pokud to opravdu nejde, tak zatnout zuby a vydržet. Jiná možnost není. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]