Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaz - čištění kanálků vs bolest

Od: drapsko1* odpovědí: 5 změna:
Ahoj te,onehdy jsem byla na zubnim a tam me vrtala zub a rikala ze tam mam dole kaz, tak me rekla ze mi tam da nejakou vlozku, a ze za dva mesice mam prijit a ze mi tam bude dabat nejaky kanalky... Tak se chci zeptat jestli to boli nebo ne? Diky za odpoved

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mě to dělala asi hodinu a bylo to v pohodě. Zatím jsem si probral co mě čeká příští měsíc a na co z toho se můžu vykašlat.

hodnocení

0x

Říkala za dva měsíce nebo za dva dny?

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, nejspíše Vám dala umrtvovací vložku,tzv.depulpin. Ten by v zubu měl být max. 1 měsíc. dva měsíce je dlouho. Poté se pročistí a zaplní zubní kanálky. Pokud je zub umrtvený,bolet by to nemělo. Jinak čištění zubních kanálků se dělá vždy pod lokální anestezií. Mě stomatolog dává anrestezii i při vrtání kazu, bez anestezie prý nepracuje. Když mi plnil kanálky, anestezie nebyla potřeba, a žádnou bolest jsem necítil. Po čištění a plnění může být zub citlivý až 2 týdny.

hodnocení

0x

Dříve se jako vložka dával arsen. Byl jedovatý, dneska už se nepoužívá, je místo něho nějaká náhrada. Po působení té vložky zub jakoby zmrtví. Ale ty 2 měsíce mi připadají dlouhá doba, podle mě jsem šla k zubařce po té vložce asi za týden. Nebolelo to, zub kapánek odvrtala a pak čistila ty kanálky a trhala nerv. Ten byl po té vložce nějaký přihlouplý a tak mě to ani nebolelo. Jen vím, že tam strkala tenké drátky a ty protahovala až do kořene zubu a zase zpátky - asi jako když kominík čistí komín. *:D* Pak to provizorně zadělala a asi po týdnu či 14 dnech to zadělala už napevno. Od té doba mě zub nebolí. Opravdu to nic není, z vlastní zkušenosti mohu říct, že porod dítěte o váze 4,30 kg byl horší. Jaga.

hodnocení

0x

Já si myslím, že čím méně informací o zubaři ve vlastních ústech, tím lépe. Se všemi zubaři se dá dohodnout umrtvující injekce. Ty jsou v různých délkách působení a i v různých cenách. To by neměl být problém. A strach je vyřešen! *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]