Nejste přihlášen/a.
Tak dnes jsem to opět zažila. Oddíl pro ženy a tichý oddíl skoro prázdné a v pohodě. Zato v kupé pro cestující s dětmi v jednom cikáni, v dalších rozvalení studenti a důchodci. Na mou prosbu o uvolnění místa nereagoval nikdo. Jen po sobě tak koukali a culili se. Čekala jsem s dětmi 15 minut než přišla průvodčí a udělala mi místo. Ale jaké! jedno u okna a další dvě uprostřed kupé. Je to normální? Proč do oddílu pro ženy nikdo jiný nesmí a pro cestující s dětmi může každý!? Ale abych jen nehanila. Potěšili mě, že od nového jízdního řádu je na in 50 sleva i na týdenní jízdenky.
Zdravím, ledaže byste příště udělala takový humbuk, i před výpravčí, že by Vám ta místa uvolnili ještě rádi. Někdy prostě dobré slovo a požádání nestačí, jak jsem se sama přesvědčila v neděli, když jsem jela narvaným vlakem. Samozřejmě studentky (převážně) -slepice seděly zásadně tak, aby zabíraly dvě místa (na předělu), a vedle nich už se nikdo nevešel. Ještě jsem nepřišla na to, zda jim to opravdu nedochází, když stojí dvacet lidí hodinu v uličce, nebo jsou tyto osoby opravdu tak hloupé.
doplněno 13.11.13 15:01:Bezohlednost to je tak či tak, to nepochybně, ale kdyby se aspoň ti lidi bavili... sedí, tlemí do noťasu a ani je nenapadne, že blokují volná místa a že by si mohli dát pryč aspoň tu tašku. Neřeknu, kdyby opravdu nebylo kam si sednout a všude bylo plno, ale za tohle bych je vzala tím noťasem po hlavě...
Na tohle jsme pouzivali slzak. Lehce jsme striklz do kupe, a po chvili jsme si jen vyvetrali prazdne kupe
Koukám, že mám velké mezery v tom jak to dnes chodí, vlakem jsem nejela 20 let a toto mi příjde opravdu šílenost. To jsme tedy dopadli, vagon pro ženy, vagon pro muže, vagon pro důchodce a vagon pro dobytek.
Liduš: V rámci šetření to ČD občas spojují. Jeli jsme totiž vlakem a vlezli do vagónu po mladých fanoušcích, kteří jeli na hokej. A věřte mi, nevěděla jsem, zda v tom mají cestovat lidi nebo ten dobytek. Průvodčí jen utrousil: To víte, jeli tu ožralí Slováci. Ale co mě je po tom? Zaplatím si, tak chci jet v kulturním prostředí. Ne s poplivanou a pivem politou podlahou, na sedadle se krčil zapomenutý joint a papíry od svačiny. Jaga.
No to nevím, jestli byste zase ale zaplatila, aby se v každé stanici šla podívat uklízečka jestli někdo něco neznečistil. Jinak se to totiž asi udělat nedá.
Problém je spíš v policii. Kdyby tam jeli pravičáci, hajlovali a řvali - Cikáni do plynu- tak policie vybílí celý vlak. Když jedou baníkovci, tak ať si dělají co chtějí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.