Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se změnit - chování

Od: nicki* odpovědí: 5 změna:
Pekný den vám všem přeji. Potřebuji poradit. Jde o mé vlastnosti, rozum a chování. Potřebuji se změnit, uvažovat trochu jinak, a utlumit některé své vlastnosti. Hlavně ve vztahu. Neustále v nečem chybuji. Jak to mám udělat? Nejspíš to chce ještě čas, ale myslím si, že by mi velice pomoho přečíst si nějaké knihy. Jenže netuším, které by byli ty správné. Můžete mi doporučit? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pěkný den i Vám. Jednoznačný návod neexistuje. Chcete-li se změnit, pak změňte své myšlení. Dle toho, jak myslíte, se také chováte. Důležitá je důvěra v sebe sama, tzn. zdravé sebevědomí. Nehledejte na všem jen chyby, ale snažte se vidět na všem i něco pozitivního a z chyb se poučte. Vycházejte z toho, že kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody... Zamyslete se i nad tím, s kým se stýkáte, protože i to dokáže do jisté míry ovlivňovat člověka. Chce to opravdu naučit se myslet pozitivně a obklopovat se i takovými lidmi. Protože ti Vás budou motivovat a dodávat Vám energii a lepší náladu. Na rozdíl od těch negativních, kteří si jen stěžují a vysávají energii z druhých. I kdybyste přečetl tisíce knih, nenaučí Vás to jak se sebou zacházet.. Nejlepší učitel je život sám a různé životní situace, kterým člověk musí čelit a každý den se s nimi setkává. Takže zkuste brát každý problém a každou situaci zkrátka jako výzvu...

hodnocení

1x

Nicki, tyto problémy máme všichni. Čas od času se začnou dít věci, na které my koukáme s otevřenou pusou. Půl života na nás někdo reagoval nějak a pak měl špatnou náladu a my jsme to, o čemvíme, že funguje, řekli jiným tónem a je průšvih. ;) Já osobně si myslím, že se změnit nelze. Mnohokrát jsem sledovala takovéto snahy o změnu, která končila těžkou rezignací. Viděla jsem to u mnohých i u sebe. Je potřeba naučit ovládat emoce a jejich projevy. Snažit se být laskavý (pozor, neplést se sladkým) a stále si uvědomovat, že ten, s kým jednáme, není nepřítel. Chce to určitou dávku sebevědomí (neplést s arogancí), protože sebejistí lidé neberou nevítané projevy jako útok, ale pouze jako úlet. A o to jde. Není ani tak důležité, co nás potká, důležité je to, jak se s tím srovnáme. Není potřeba bojovat bez rozmyslu, je důležité udržet si přehled nad situací a promyslet, zda to, co nás potkalo, je akce nebo reakce na nás nebo na něco, o čem nevíme. ;)

hodnocení

0x

Na to četba nepomůže. Pravděpodobně máte problém s tím, že jazyk předbíhá mozek, což vede k tomu, že záhy litujete svého chování či vyjádření, ale už je obvykle pozdě. Co s tím? Zpomalit jednání a zkusit dát přednost mozku. Bude to pak určitě lepší! Ať se daří!

buss
hodnocení

0x

Napřed je třeba vědět jaký jsem, v čem dělám chyby a jsou-li to vůbec chyby. Pak lze s tím něco dělat. Každý na tvoji akci reaguje jinak, neznamená to nutně, že jsi udělal chybu. Než se projevíš, počkej chvilku, aby nevypadlo okamžité rozhodnutí.
Publikace, zase jsou to jen názory jiných, jsou nutně správné? Jak se chovat asertivně by bylo vhodné vědět. Čas samotný udělá nic, spíše chyby fixuje. Analyzuj, jak jsi se zachoval, co jsi říkal,co bylo vždy přijato negativně, jak se lidi tváří.

nicki*
hodnocení

Děkuji za Vaše rady =) vezmu si je k srdci! A hlavně do havy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]