Nejste přihlášen/a.
Pište prosím normálně, velká písmena se mi špatně čtou.
Výpověď na sebe váže minimálně dvouměsíční výpovědní dobu. Z infromace o dohudnutém měsíci soudím, že nešlo o výpověď, ale o dohodu o rozvázání pracovního poměru.
Vzhledem k tomu, že jste pracovní poměr ukončil Vy (nebo zaměstnavatel přistoupil na Váš návrh dohody), nemá nemoc vliv na trvání pracovního poměru.
Nepracujete-li pro zaměstnavatele po celý kalendářní rok, máte nárok jenom na poměrnou část dovolené.
Částku za přečerpanou dovolenou a zdravotní pojištění za neplacené volno (za dny přečerpané dovolené) je zaměstnavatel oprávněn strhnout z výplaty.
Tak že jest-li tomu rozumím ( Jsem právě bez zaměstnání ale výpověd jako takovou "papír v ruce ! Nemám. Jen muj zaměstnavatel dostal papír na kterám jsem napsal a podepsal - Žádám o roz. prac. poměru ke dni 30.10.2013 - a to je vše.
1- Jsem nebo nejsem ještě zaměstnanec?
2. Bedu dostávat ještě když marodim peníze?
3.Mám jít na pracovní uřad?
Souhlasím s Kartágincem, že dohoda o rozvázání pracovního poměru musí být písemná.
Žádost o rozvázání pracovního poměru k určitému datu není výpověď a zaměstnavatel není povinen žádosti vyhovět.
Nemáte-li v ruce písemnou dohodu potvrzenou zaměstnavatelem, měl by pracovní poměr trvat dále.
---
Pokud Vám však zaměstnavatel strhnul peníze za přečerpanou dovolenou, asi (bez záruky!) s Vaším návrhem souhlasil.
---
Nemoc (jsou dvě možnosti):
(1)
Jestli pracovní pooměr skončil 30. října (proč ne až na konci měsíce - 31. 10.?), máte nárok na náhradu mzdy od zaměstnavatele od 4. pracovní směny do 30. října včetně. Potom až do 21. dne nemoci nic a od 22. dne nemoci (bude-li nemoc tak dlouho trvat) bude OSSZ vyplácet nemocenské.
V době nemoci musíte dodržovat léčebný režim a nejste uchazačem o zaměstnání. Registrace bude možná až po skončení nemoci.
(2)
Pokud pracovní poměr stále trvá, máte nárok na náhradu mzdy od zaměstnavatele za pracovní směny naplánované až do 21. dne nemoci.
___ Zkuste zaměstnavateli zavolat a zeptat se jej, jak to tedy je.
Po skončení nemoci si od něj vyzvedněte potvrzenou dohodu I potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list). Zaměstnavatel není povinen zaslat poštou.
___ K registraci na ÚP:
Není-li v písemné dohodě uveden vážný důvod skončení pracovního poměru podle zákona o zaměstnanosti, bude se Vám po celou podpůrčí dobu krátit podpora na 45 % průměrného čistého výdělku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.