Přeji příjemný den. Co jsem si tu početl, tak mám pár pravidel: Tykejte mi, nepište mi, že trpím sebelítostí (tou pak trpí (podle vás) každý, kdo se svěří a probere detaily do hloubky) Včera jsem se odhodlal říct matce co mě tíží. Jakože nevypadam na svůj věk, jsem moc hubený a že se stydim za svoje tělo. A že se mi lidi v minulosti i smáli a že z toho mam docela blok. Ona mi řekla, že vypadam normálně (ale nevypadam opravdu, jsem moc hubený, říká mi to každý známý i neznámý, nevypadam jako dvacetičtyřletý muž) a že jsem si tento problém vymyslel. Kéž by mi mohla číst myšlenky a vzpomínky, aby sama viděla, že jsem si nic nevymyslel. A jak jsem čekal. Obrátila to proti mě a teď zase bude nevědomě psychicky týrat. Já neměl moc sebevědomí, ale byl jsem docela optimistický a hlavně usmívající se klučina. Teď je ze mě labilní člověk. Moje matka je totiž lidumil. Nevidí ty zlí lidi a klidně jim řekne to, co se cizím lidem nemá říkat, což mě nakonec poškodí... To už se stalo několikrát a ona se pak diví, že se jí nechci svěřovat a včera jak vidno opět nezklamala. Bylo by na dlouho všechno vypisovat, ale ve zkratce snad můžu napsat, že za všechno můžu já. Hledá chyby, kde nejsou. Příkladně: Každou sobotu jsme uklízeli celej byt. Pořád dokola. Ona pak hledala sebemenší chybku, aby mi ji mohla vytknout. Já už jsem z toho celej vedle, protože místo podpory se mi dostává neuznání a spíš fráze typu:Jsem tě asi málo mlátila, Jsi závislej na internetu - to mi řekla včera, když jsem se pokoušel stáhnout pár elektronických knih a ona mi pak nato vypojila internet ze zásuvky.. za knihy jsem platil třikrát. Když jsem jí to řekl, odvětila, že mam dělat, co mi řekla. Mně už není deset, aby mi takhle řídila život. Proč se chová ke mně jako k idiotovi? Proč nemá pochopení? Asi je to zmatečný, jenže je toho tolik, co bych chtěl napsat, ale to by opravdu bylo na dlouho.. Dneska jsem se utvrdil v tom, že je lepší držet hubu, zatnout zuby a jít proti tomu všemu negativnímu, protože jinak se člověk v tom utopí. Jo a taky mi chce odnést váhu. Váhu, na které se vážím jednou za tři dny, abych věděl, jak jsem na tom, protože jsem se opravdu rozhodl jít s váhou nahoru a hlavně s postavou. Nechápu, jak ona může nevidět, že nevypadam jako moji vrstevníci. Prostě se s ní o tom už nebudu bavit, jen nechci, aby mě všude pomlouvala a hlavně neměla na mě negativní vliv. Nevíte jak na to? Díky a ptejte se, budu odpovídat, aby nedošlo k nedorozuměním.
Hezký den i Tobě. Tak se tedy zeptám: co Ti brání v tom, aby ses osamostatnil a žil si svůj život bez matky a jejího vlivu na Tebe? Dokud bydlíš Ty u ní, pak ji respektuj, protože ona už jiná nebude a Tvůj šprajc Ti nepomůže. Máš pravdu, nenech si řídit život.. Když se Ti to nelíbí, tak s tím něco udělej!
Ahoj, pokud jsem to pochopila správně, tak je ti 24 let. V tom případě spoustu Tvých problému vyřeší odstěhování od matky. S tou váhou je to těžké - někdo chce přibrat a někdo zase zhubnout. Co navštívit vizážistu, ať ti poradí, jak se oblékat a jak se ostříhat? Ono to udělá fakt hodně
pfpetr*
co ty popisuješ jako problém je ve skutečnosti výhoda . ve dvaceti mě pivo ještě pořád nenalili na op už jo . i v 25 mě nechtěli prodat cigarety tak jsem se pousmál a tu občanku vyndal . Pořádný vousy mám až ted a to je mě přes 30. A je to pěkná výhoda holit se jednou za 14 dní . Za celej můj život jsem nenarazil na jedinou nevýhodu mladého vzhledu . Jedinej rozdíl ale jak už bylo zmíněno je to že jsem ve 20 pohádal s mámou kvůly přítelkyni které jsem se zastal a druhý den jsem se odstěhoval a bydlely jsme po nájmech . A na starosti jak vypadáme tak nějak neni čas , co si neuděláš to nemáš a na co si nevyděláš to taky nemáš . Takže se vykašly na knihy najdi si nájem a jdi od mámy
Zkuste trochu posilovat, na váhu se vyprdněte, důležitější je měření metrem.. bratr byl do 23-24 vyžle- začal posilovat - né moc, ale nabral trochu svalové hmoty, po pár měsících s tím samozřejmě sekl .., ale tím si metabolismus nějak "nabořil", a přibral - teď je to normální, zdravě vypadající chlap.. ..
Postrádám v tvém dotazu .- čím se živíš? Studuješ? Kolik přispíváš na domácnost?
Jest-li studuješ a jsi závislý na matce, tak holt drž pusu a dělej co si přeje. Ona tě živí a pravidla určuje ona.
Jestli pracuješ, tak co děláš doma, když si mámou nerozumíš? Hybaj třeb na ubytovnu a nikdo ti nebude mluvit do života.
Jest-li jsi na pracáku, tak vem jakoukoliv práci a konečně ve 24 letech živ se sám. Práce je, třeba na opačném konci republiky, ale je. Nemůžeš si vybírat.
Jest-li jsi mamánek, tak mámu respektuj třeba do smrti a neplač.
Ahoj, s tím chováním tvé maminky, mi to v mnohém připomíná tu mou.. Myslím, že by mi taky raději pochlebovala než kriticky řekla pravdu a pomohla mi s tím něco dělat.. Ale určitě to myslí dobře, jen to vzala za špatný konec.. No a to, že pak všechno roznesla po známých, sousedech a příbuzných, to mi dělala taky. Až jsem jí za to jednou vynadala. Jí přitom vůbec nenapadlo, jak mi to ubližuje. A ta kritika za to, že doma nepomáhám a když už, tak špatně, to taky znám.. Jdou nastavit pravidla, tisíckrát si o tom promluvit, ale většinou to za nedlouho zase sjede do starých kolejí.. Takže prostě budeš muset vydržet dokud se neosamostatníš a neodstěhuješ. No a s tou postavou prostě musíš něco dělat. Tak jako se obézní správnou výživou a pohybem snaží hubnout, ty musíš začít pravidelně jíst a cvičit, abys přibral. Je to dřina a chce to důslednost, ale jde to..
Co tomu říká taťka? je na Tvé straně, nebo její? A sourozence nemáš? Bylo by dobré vědět, že se v rodině můžeš o někoho opřít.
Podle mě by bylo nejlepší se odstěhovat. Sehnat si laciný podnájem, garsonku a zkusit žít sám. Bylo by to lepší pro Tebe i pro ni. Záleží ale na tom, jakou máš práci, abys pak nájem a všechny ty výdaje okolo běžného života sám utáhl. Jaga.
doplněno 10.11.13 15:08:
Jinak, na lidi nedej, ti se dovedou smát každému, tlustému i hubenému. Jenže by se měli smát sami sobě, nikdo není dokonalý. Zkus přibrat, pomohl by možná i nějaký sport a cvičení, ale pokud to nepůjde, nevadí. Hlavně, když jsi jinak zdravý, i hubení kluci se ožení!
- ahoj, jestli na to psychicky máte, tak se co nejdříve odstěhujte od matky - jak Vám zde všichni správně radí, začněte posilovat a cvičit, abyste si zvýšil sebevědomí a zlepšil figuru a začněte se více stýkat se svými vrstevníky. Uvidíte, že se všechno bude postupně zlepšovat.
Pokud to zavčas neuděláte, tak se smiřte s maminkou a začněte se smiřovat se životem, který Vám jedině ona podle svého nejlepšího svědomí a vědomí nalinkuje tak, abyste se měl dobře, tak, jako to mnozí rodiče běžně dělávají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.