Nejste přihlášen/a.
Pochopitelné to je, ale zklamu Vás: Nepřistoupí-li zaměstnavatel na návrh dohody, zbývá pouze výpověď.
Nedoporučuji přestat chodit do práce, a to ani po dohodě s budoucím zaměstnavatelem. Dal byste mu tím najevo, jak solidárním zaměstnancem byste byl. Nový zaměstnavatel by mohl hledat dál a rozloučit se s Vámi ve zkušební době.
Pokuste se přesvědčit stávajícího zaměstnavatele k rozvázání pracovního poměru dohodou.
___ Okamžité ukončení pracovního poměru podle § 55 se promítne do případné evidence na ÚP: uchazeč, jehož pracovní poměr v době posledních 6 měsíců před registrací takto skončil, nemá nárok na podporu.
Pokud Váš současný zaměstnavatel, s kterým předpokládám máte smlouvu na dobu neurčitou, nebude ochoten s Vámi ukončit pracovní poměr dohodou ... nezbude Vám nic jiného, než se s budoucím zaměstnavatelem dohodnout at na Vás počká ... pokud o Vás opravdu stojí, tak v tom nebude určitě problém ...
Těžko radit. Doufejte v dohodu. Radši ani nechtějte vědět, jak by nový zaměstnavatel reagoval na Váš předčasný odchod ze staré práce; buď by se mu to nelíbilo, protože to je podraz, a nový zaměstnavatel by správně věděl, že to klidně uděláte časem i jemu, nebo by mu to nevadilo a pak je to taky špatné, protože by to znamenalo, že je lump, podobné chování mu nevadí a tím pádem klidně někdy vymete i Vás.
Jako jedinou správnou možnost taky vidím seznámit ho se situací a požádat ho, aby počkal.
Již jsem to tu prezentoval vícekrát. Použít psychologii a moment překvapeni. Já bych to udělal následovně. Nachystal bych si výpověď dohodou k datu, které potřebuji a šel bych za šéfem. Nejdřív bych chtěl třeba zvednout plat, pokud by se nechytil, tak bych si začal stěžovat na pracovní podmínky. Všude něco je a něco se nedodržuje. No a ve chvíli, kdy by mu došla trpělivost a chtěl by mě vyrazit, bych mu vrazil já tu výpověď pod nos ať to teda podepíše.
Ringo, "výpověď dohodou" neexistuje! Tazatel může zaměstnavateli předat písemnou výpověď nebo jej požádat o rozvázání pracovního poměru dohodou k určitému datu.
Kdyby se tazatel řídil Vaší radou a použil Vaši formulaci, nebylo by z písemnosti zřejmé, oč přesně tazateli jde.
Jestli zaměstnavatel nechce o zaměstnance přijít, klidně chvíli (pár týdnů) počká a pak návrh dohody zamítne.
Tazatel bude muset dát výpověď a pracovní poměr se tak minimálně o měsíc (spíše ale více) prodlouží.
doplněno 09.11.13 04:12:Ringo, není to slovíčkaření, jde o dva různé způsoby ukončení pracovního poměru. Dohoda i výpověď musí být písemná, a mělo by být zřejmé, o který způsob ukončení jde.
Znám dost případů, kdy kvůli nejdnoznačné formulaci (podle Vás slovíčkaření) skutečně došlo k prodloužení původního pracovního poměru a následně i ke ztrátě nového zaměstnání, protože nový zaměstnavatel nebyl ochoten čekat o jeden nebo dva měsíce déle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.