Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem vynadal staršímu spolupracovníkovi, který se mne přišel zeptat na pomoc při řešení opravy. Řekl jsem mu, že má vyšší třídu než já, takže by si měl poradit sám. (je tak trochu nesamostatný a já byl unavený) Za tímto názorem si stojím, ale teď mne to štve, že jsem neprojevil empatii. Poslal jsem mu omluvnou sms. Špatně rozeznávám situace, kdy je vhodné říci svůj názor.Většinou dlouho mlčím, chci být poslušný a nekonfliktní, pak se ale utrhnu a je to. Uškodím hlavně sám sobě. Platí snad stále, že "Mlčeti zlato."? Je vůbec možné v dnešní době vyjadřovat názor bez negativních důsledků?
Kolega se Vám sice může zdát nesamostatný, ale jinak je třeba dobrý pracovník. Jinak by nemohl být platově nad Vámi. Spíš se bojí, aby všechno bylo správně a tak se raději ptá. Pokud se ptá neustále, věřím, že to není příjemné, ale pořád je to lepší, než aby se neptal, frajersky tvrdil: To bude dobrý! a ono to nestálo za nic.
A taky se mi zdá, že Vám kapánek sedí za krkem Nesmrtelná teta - závist. Proč bych radil kolegovi, který má vyšší třídu? A´t si poradí sám.
Ale říká se: Vyřčené slovo nevezmeš zpět ani párem koní. Tak příště nejdříve se rozmyslet a až pak mluvit. Mohl byste ublížit a hodně. Zažila jsem to sama. v mládí jsem řekla tuze ošklivou věc. Nedostala jsem přes hubu, ale měla jsem dostat a pořádně. Udělala jsem lidi smutný a nezasloužili si to. Jak ráda bych to pak byla odčinila, ale už to bylo vysloveno. Od té doby rozvažuji, než něco řeknu. Říkám si - Jak to asi dotyčný přijme? Není to na něho příliš hrubé? A až pak mluvím.
Dělejte to taky tak. Jaga.
Stuj si za svym nazorem. Je ovsem pravda ze mu to muzes rict trosku mirneji. V pripade ze by i bral vetsi penize nez ja, pak bych mu to i vysvetlil, ze je hodnocen za neco, co by mel ovladat.
Omluvil bych se. A on sam urcite pochopi ze ne kazdy ma super den a nekdy muze ulitnout.
"Mlčeti zlato" platilo, platí a platit bude! Proč? Protože platilo, platí a bude platit - "Pro hubu na hubu."
Ale z toho, že to neumíte, si nic nedělejte - já se to nenaučil až do penze a že jsem za život dostal "na hubu" párkrát hezky. Hlavně se snažte, ať to není příliš často - někdy člověk vybouchne a pak by raději držel pár facek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.