Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct partnerovi o půjčkách

Od: terezkarypkova odpovědí: 5 změna:

Dobry den, chtela bych se zeptat jak rict svomu partnerovi o svo financni situaci. Mame spolu půlrocni holcicku. Otehotnela jsem kratce po nasem seznameni. V te dobe jsem jiz mela jednu pujcku kterou jsem si musela vzit kvůli mym rodicům kteri se dostali do krizku s exekutory. Do ted půjcku platili rodice. Ja se o nic nestarala. Ale najednou platby prestali chodit a mamka se me vzdy snazila uklidnit ze vse dorovnaji. Nyni jsem jednu splatku pozadu a uz mi kvůli nim nezbyvaji penize na pravidelne poplatky ktere jsem do ted platila. Nevim jak to rict partnerovi. Mam strach ze se moc nastve ze jsem mu to nerekla driv. Nechci ale aby exekuce padli jeste na me a ja fakt nemam na to abych to za me rodice platila ale vse je napsane na me a banka se nepta na rodinne situace. Jak to rict memu priteli aby to pochopil a pomohl mi? Ocividne penize od rodiců uz asi neuvidim a ja tu pujcku budu muset platit za ne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Jednejte s partnerem na rovinu a řekněte mu to. Spolu jistě řešení najdete. snažte se exekuci předejít, stálo by Vás to o mnoho více peněz...Opravdu nezbývá, než s pravdou ven. takže si spolu sedněte, vysvětlete nu vše a požádejte ho o názor..Jestli nabídne pomoc bych nechala na něm..

martinaa*
hodnocení

0x
Zdravím, "Mam strach ze se moc nastve ze jsem mu to nerekla driv".To je možné, ale pokud budete čekat, bude naštvaný ještě víc a může to mít dopad i na dcerku. Ke kamarádce přišel exekutor a zabavil pračku, takže najednou neměla malé kde prát věci. Nehledě na to, že partnera, který by zatajoval takto důležité věci a v podstatě tedy lhal a ohrozil tím celou rodinu, vedle nechce žádný rozumný člověk.

abc*
hodnocení

0x

Reknete mu to hned, jak zaklepe exekutor, bude pozde a akorat se s Vami rozejde nadobro, protze ve Vas uz nebude mit duveru.

hodnocení

0x

S partnerem jste pevně spojeni dítětem, myslím si proto, že by o Vašem problému měl vědět co nejdřív. Už to vědět měl.Nechápu, proč jste mu to neřekla dřív. Není to sice nic pěkného, ale chtěla jste pomoci rodičům, ne to třeba nastrkat do herním automatů. To by měl pochopit. Někdy se nevyvedou děti a někdy, bohužel, zase rodiče. A Vy jste to myslela dobře. Řekněte mu to tedy co nejdřív, než to dojde ještě dál. Možná by nebylo od věci, aby takhle vpodvečer vaše rodiče navštívili 2-3 dvoumetroví svalovci a připomněli jim, co je jejich povinností. Já vím, jsou to rodiče, ale chovají se jako darebáci, tak bych je kapánek vystrašila. Vy už máte děcko a jistě máte peníze kam dávat a ne je utopit v rozmarech rodičů. Jaga.

asdd
hodnocení

0x

Na rovinu mu to řekněte tak jako jste to napsala sem. Spadnout do exekuce by byla chyba, jen by to zvýšilo náklady na splácení. Platit půjčku musíte, tvrdě bych tlačil na rodiče aby to platili oni. Pokud rodiče neplatí a neutáhnete to tak přítel musí pomoct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]