Nejste přihlášen/a.
Zdravim, rok a neco bydlim na jedne nove soukrome koleji v Praze, prestehovat se sem byla docela chyba, protoze to kolejne je docela drahe (6300/mes za single pokoj)
Po 9 mesicich co jsem tu bydlel, tak na me vybehli s tim, ze jim tu dluzim spoustu tisic za najem (v cervnu) faktem je, ze jsem platil nektere platby v hotovosti v bance, nektere prevodem na ucet a asi 4x jsem poslal najem na 2x, nicmene hlidal jsem si, abych to co nejdrive dorovnal. Sepal jsem jim seznam plateb kdy jsem co posilal a najednou bylo vsechno v poradku a nikdo mi nic nerekl.
K 30.8.2013 mi koncila smlouva o ubytovani a 14.8. se me ptali, jestli ji budu chtit prodlouzit a sdelili mi, ze mam nedoplatek 1400 Kc. Pred 10 dny mi bylo sdeleno, ze mam zase nejaky nedoplatek a spocitali mi to, ze jim k 27.10. dluzim 20.100 Kc a v nedeli vecer mi bylo dano vyuctovani, ze jim dokonce dluzum 23.200 ke stejnemu datu.
Dneska jsem byl na koberecku v "reditelne" kde ze me delali nejvetsiho podvodnika, lhare a zlodeje. Ja jsem cely rok ty utrzky z banky neskladoval, takze jsem nemohl dolozit vsechny platby. Nicmene zakladni matematikou jsem jim na konci sprna dluzil nejakych 16.200 Kc a tak proc mi prodluzovali smlouvu, kdyz jsem jim dluzil vice nez 2 najmy?
Reditel na me dneska rval, ze me muze okamzite na hodinu vyhodit a vyhazet mi vsechny veci ven a jeste na me da trestni oznameni, pokud mu okamzite ten dluh nezaplatim.
Pokud uznáváte /a jistě ano, když to píšete/, že jste jim koncem srpna dlužil 16.200, připočítejte si 6.300 za září a 6.300 za říjen. Takže jim podle mě dlužíte celkem 28.800 do konce října, za předpokladu, že jsem dobře počítala a že jste mezitím něco neuhradil.
To Vám ještě spočítali málo. A bez placení Vás těžko kde nechají bydlet.
Tak si sypejte popel na hlavu, velice se jim omluvte a dohodněte si třeba splátky. Pokud na ně přistoupí,můžete si gratulovat. Nechápu, jak jste to mohl nechat dojít až tak daleko a ještě se kvůli tomu čertit. Jaga.
Jinak ty útržky z banky to chce ode dneška si schovávat, nikdy nevíte, kdy budete muset dokazovat nějaké platby. A pak se to hodí.
Zdravím,
m ají předražené ubytování a majitel vsadil na to, že neskladujete důkazy o platbách a vyšlo mu to... Nezbývá nic jiného, než se hájit a posbírat důkazy, nebo rezignovat, páš jste to neskladoval, nemáte důkaz o platbách a raději uhradit co nejdříve jejich výmysl, aby nenarostl exe dluh.
Prostě předražené ubytování, odcházíte a nápad byl to na Vászkusit, zda máte důkazy o platbách...
Tot´ můj názor a nejste ani první ani polůsední, je to bohužel tak...
doplněno 07.11.13 18:51:Zdravím,
mají předražené ubytování a majitel vsadil na to, že neskladujete důkazy o platbách a vyšlo mu to... Nezbývá nic jiného, než se hájit a pohledat důkazy-složenky..., nebo rezignovat, páč jste to neskladoval, tudíž nemáte důkaz o platbách a raději uhradit co nejdříve jejich výmysl, aby nenarostl smyšlený exe dluh.
Prostě předražené ubytování, odcházíte a nápad byl to na Vás zkusit, zda máte důkazy o platbách...
Tot´ můj názor a nejste ani první ani poslední, je to bohužel tak...
Dobrý den,
teoreticky byste se mohl opřít o tvrzení, ve kterém Vám k 30.8.2013 sdělovali, že máte nedoplatek 1.400,- Kč. Pokud máte o tomto nějaký písemný dokument např. email, což bude podstatné pro případný soud o zpochybnění závazku. Vyžádejte si seznam plateb, které u Vás evidují, vyhledejte si pár složenek nebo dokladů o vkladu, které nejsou evidentně započteny v uvedeném seznamu. Každopádně tím zminimalizujete konečnou částku k doplacení případně, pokud se spor vyhrotí, budete mít možnost podat žalobu na neoprávněné obohacování z titulu neuznaných plateb.
Teoreticky byste mohl požádat o součinnost banku v případě, že jste nevkládal anonymně. Mohl byste je požádat o potvrzení, že ve vyjmenované dny byly vaší osobou vloženy finanční prostředky ve prospěch účtu provozovatele kolejí.
Prostě musíte posbírat všechny možné důkazy, které zpochybní jistotu protistrany.
David
Za tyhle peníze bys mohl být klidně na privátu. Nechápu tvoje hospodaření, pamatuj, že si musíš schovávat veškeré doklady co jsi kdy zaplatil. Minimálně 3 roky u něčeho i déle. Složenky, výpisy, příkazy , osobní předání - prostě všechno.
Na koleji si řekni o výpis, kdy a kolik peněz jim od tebe přišlo. Pak jdi do banky, zkus se s nima dohodnout, že se kouknou kdy a kolik jsi platil. Pokud si necháš udělat výpisy jeden stál cca 100,-kč, ale nevím přesně, je to asi jak která banka. Mohla by to dohledat i pošta, jestli jsi platil složenkama, ale to bys musel mít asi víc konkretnějších informací. Myslím, že jsi zapoměl, že platíš i za letní prázdniny...
Tak za letni prazdniny jsem to pochopitelne taky platil, jen nechapu proc mi teda prodluzovali smlouvu k 30.8.13 kdyz jsem jim musel dluzit takovych penez, proc mi neposlali zadnou vyzvu, proc mi smlouvu bez problemu prodlouzili a proc 25.10. jsem mel k 27.10. dluh 20.100 a o par dni pozdeji ke stejnemu datu dluh 23.200 ... trochu to nedava logiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.