Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké lepidlo použít na alobal?

Od: krenda odpovědí: 5 změna:

Takové, aby relativně rychle schlo, perfektně drželo, nedělalo viditelné "hrče" a dobře se s ním pracovalo?

Syn začíná s modelařinou a potřeboval teď na uzounký dřevěný hranolek obalený alobalem přilepit druhý takový hranolek (dřevo je to přírodní, bez jakéhokoliv namoření či přelakování); jedna lepená plocha bylo dřevo, druhá lepená plocha alobal. Zkoušel Herkules (příliš dlouho schne) a asi 10 druhů vteřinových lepidel (od superlevných až po dražší), ale nic nedrží. Osvědčila se jen tavná pistole, jenomže aby se lepený spoj opravdu "chytnul", bylo potřeba tam kápnout větší dávku lepidla, což po zaschnutí dělá nevzhledné boule, které kazí celkový dojem. Hledáme proto něco na způsob vteřiových lepidel, kdy stačí uzoučkým aplikátorem kápnout jen malou ťupku lepidla, která lepený materiál téměř okamžitě pevně zafixuje a po zaschnutí nebude vidět.

Existuje něco takového vůbec? Ideálně do 150-200Kč.

Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Pouziti alobalu je podminka? Nebylo by ho lepsi nahradit samolepici zrcadlovou folii?

hodnocení

0x

Já bych použil chemoprén. Je s tím teda trochu složitější práce a schne pár minut, ale když dodržíte postup, bude to držet jak přilepené.

buss
hodnocení

0x

Já bych ten dotaz položil na modelářském webu, fóru. Chemoprén, Tenyl, Lumanator, snad methylceluóza.

Trochu mimo otázku: tenyl se dá ještě sehnat *sok*? Sháněl jsem ho asi před 15 lety a bylo mi řečeno, že už se nedělá.

nastja
hodnocení

0x

Ne skouseli jste treba oboustranou lepici pasku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]