Nejste přihlášen/a.
Myslím, že zásilka bude normálně doručena. Je zde možnost, že pošta bude chtít po příjemci doplatek. Ale vzhledem k nízké částce to mohou nechat plavat. Na vaší poště už ji jistě nemají, tak vám ji nevrátí. Také byste těžko prokazovala, že jste ji podala zrovna vy. Dohledávat ji někde na cestě při tom množství zásilek je nesmysl. Tak to nechte plavat, časem si ověřte u příjemce, zda zásilku obdržel. Když tak pošlete novou.
Píšu občas kamarádce, která žije už léta v Řecku. S dopisem je dobré vždycky zajít na přepážku, oni jej zváží a řeknou cenu. Bývá to tak do 30 korun. Když je to do zahraničí, příště to do schránky neházejte. Dopisy většinou odvážejí večer, už bude z té pošty nejspíš pryč. Jenom, jak psal rádce přede mnou, možná budou chtít od adresáta doplacení. To se dozvíte v příštím dopise, který přijde Vám. Jen pozor, aby "na revanš" nepřišel úplně bez známky. *:D* Jaga.
Nejak se mi nechce verit, ze by Ceska posta vymahala po te recke nedoplatek za postovne ...
Protoze jsi dobrovolne ( Poštovní podmínky/... (pdf, 684 kB, str.12, bod 9 nahore) neuvedla v levem hornim rohu svoji adresu, tak posta nevi, komu ma dopis vratit a tak pradepodobne skoncil nekde v kosi.
Treba nam to nejaky zdejsi posty-znaly prispevatel objasni lepe.
Pises tu zahranicni adresu tak, jak se ma? Dalsi podminky viz Provedení a úprav/...
Nevadí, Luke. Ale nepíšu adresu, jak bych měla. Napíšu adresu kamarádky, je to městečko na ostrově Aegina. Svoji adresu nepíšu, Hanka ji moc dobře zná. Takže, pokud bych to zvrtačila, pošta nemá můj dopis kam vrátit.
Ale přesto si myslím, že z nějakých "poštovních etických pohnutek" by jej měla doručit. I kdyby byla známka špatná. Nemohou si dovolit hodit dopis jen tak do koše. Aspoň část poštovného byla přece uhrazena, takže to určitě nebyl zlý úmysl. .
Ale je fakt, jak by česká pošta dostávala doplatek z jiného státu /např. jiná měna/. To zní dost nepravděpodobně.
Nevím, kam tazatelka psala. Ale po letošní dovolené jsem zjistila, že řecké pošty se se zásilkami opravdu nemazlí. Posílala jsem dva krásné pohledy z Korfu, mé mamince a mé dceři. Vybírala jsem ty nejhezčí. Že je dostanou 10 dní po našem návratu, s tím jsme počítali. Maminka jej dostala přeložený napůl, skoro prý rozpůlený. Dcera jej dostala zmačkaný, jako prý by někdo tvrdý pohled zmuchlal do koule a pak jej zase na koleně rovnal. Přitom známky byly dobře a neprávě laciné. Příště raději pošlu pozdravné SMS a vykašlu se na pohledy. Jaga.
Jednou sem posilal pohled do CR a take sem omylem nalepil znamku s malou hodnotu.
Pohled dosel po asi mesici, ovsem pres celou predni obrazkovou stranu bylo nalepeno upozorneni, ze postovne nebylo uhrazeno v radne vysi, takze misto letadlem se to posila lodi a po zemi.
Asi to bylo pojato jako takova mensi pomsta. Dodneska ten pohled doma mame vystaveny jako raritu, ovsem co je na nem "ukryto" za obrazek, to uz si nepamatuju a uz to asi nikdo nikdy nezjisti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.