Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, uvažuji že si koupím holící strojek. Ale nevím jaký si vybrat. Viděl jsem nabídku od společnosti braun. Pak jsem viděl pár od philipsu a fakt nevím.
Mám totiž problém, že normální žiletka mě neoholí do hladka. Zůstávají prostě pole jemného strniště. Přitom když to projedu ještě jednou tak nic nesebere. Když ale projedu rukou cítím tam vousy. Otázka je, jestli jsou holící strojky tak dobré aby oholili tvář do hladka. Mám totiž ještě jeden problém, a to ten, že někde mi nerostou vousy, protože tím jak se holím, tak to někde úplně krásně oholím a trvá nějaký čas než vyrostou. Jenže tím, že se musím holit co druhý den, tak mám prostě pole kde jsou vousy a kde ne.
Říkal jsem si tedy že si koupím strojek a možná docílím toho, že oholím celou tvář stejně a nebudou tyto prázdná pole vznikat a taky, že s daným strojkem budu tvář mít oholenou. Takhle to totiž vypadá že se neumím holit. :D
pak už zůstává břitva... :D
vrtá mi hlavou, že holení žiletkou je méně hladké než holícím strojkem. Podle mě to popírá logiku. Žiletka jede rovnou po kůži kdežto u holícího strojku po ní jede planžeta a teprve za ní je jakási žiletka, tedy nikdy by to nemělo být tak hladké jako po žiletce.
Mám taky frézkový od Philips už asi 7 let a i přes starý NiMH akumulátor pořád jede víc než dobře, což jsem u akumulátoru neočekával. Holím se také jednou týdne, takže neprve používám zastříhávání (holení na hrubo ) a pak až klasické holení, jinak to zbytečně bolí a moc neholí. A protože občas se mi povede někde vynechat jeden zlobivý vous, tak to ještě vezmu žiletkou
Žiletka po holení strojkem vždy ještě něco posbírá. Žiletku používám takovou tu jednorázovou (mám ji tak na 4x)
když nejsem spokojený s oholením beru to ještě žiletkou proti srsti. Zarůstající vousy se mi vyhýbají.
bez legrace, mám nové žiletky. Mám od Gilletu a musím jet proti srsti, jinak bych neměl šanci. A věřte že už mě to nebaví. Kdyby aspoň rostly všude, ale ono si to roste kde se jim zachce a kdy chce, takže si nemůžu nechat ani strniště, to by se mi všichni smáli
Mě to sice roste uspořádaně na příslušných místech, ale zato mám jeden vous šedivý, další blond a další zrzavý. Takže vypadám jak namalovanej od Chagalla.
jestli se holíte teprve chvíli a vousy jsou ještě měkké, tak si nejsem jistý jestli strojek udělá vůbec nějakou rozumnou službu... "přes planžetu musí projít pokud možno kolmo, když je měkký tak se ohne a nejde skrz, kde ho ostří uřízne."
Zkušenost:
Rotační holicí strojek pobere i delší fousy, několikadenní strniště nebo i zarostlý krk, a kvalitní strojek s pravidelně čištěnou hlavicí holí pěkně dohladka.
Planžetový vibrační holicí strojek dlouhé fousy nenabere, je na denní holení a kvalitní s kvalitní planžetou holí pěkně dohladka.
Planžety se dají koupit nové. Fézky do rotatního taky, ale ty mají takovou výdrž, že spíš je třeba po pár letech koupit novou síťovou šňůru než frézky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.