Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobírka jak?

Od: david63® odpovědí: 6 změna:

Zdravim

Budu posílat do Ostravy balík asi 6 kg na dobírku

Koukal jsem poštovné bude asi 95 kč plus dobírka 12 kč ale jak to potom funguje dál . Přijdu na poštu řeknu že chci todle poslat na dobírku do Ostravy a bude po mě chtít něakou řict částku co to jako by stojí a to bude cena přednětu plus cena poštovného s dobírkou? Nikdy jsem to neposílal tak se ptam co a jak?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

1x

Přijdete tam s vyplněnou dobírkovou složenkou. říkat nic nemusíte.

ceskaposta.cz/...

doplněno 03.11.13 17:25:

furt jakysi změny...

doplněno 03.11.13 19:05:

cenu dobírky vám nemážeme zkontrolovat, když neznáme dobírkovou částku.

doplněno 03.11.13 20:06:

i cena poštovného závisí na ceně balíku.

hodnocení

1x

Už s obyčejným podacím lístkem.

hodnocení

0x

A cenu si stanovíte sám, kolik chcete po příjemci, aby zaplatil. To znamená, že si stanovíte cenu předmětu podle vlastního uvážení (kiidně , tedy co se formálních možností týče, můžete chtít za zlatou cihlu 3 koruny nebo za balíček párátek deset tisíc), k tomu připoštete sumu, na kterou hodnotíte poštovné a balné, a součet napíšete jako dobírkovou sumu (bez nějakého dělení, kolik je za co, prostě tolik aa tolik chcete, aby příjemce zaplatil).

hodnocení

A kolik je to poštovné asi za 6 kg plus dobírka našel jsem 95 plus 12 kč je to správně?

doplněno 03.11.13 19:21:

jde mi jen o samotné poštovné s dobírkou

pacourek*

Doplňím cena je závislá tež na rozměrech

hodnocení

0x

Záleží i na ceně dobírky. Např. za 6 kg balík v ceně 1000 kč je to 112 kč. Ale zase záleží jestli chcete cenný balík, na poštu, do ruky atd. Správně píšete, že za dobírku je 12 Kč. To ostatní vám spočítá po zadání parametrů kalkulátor zásilky zde: kzas.ceskaposta.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]