Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která čokoláda je zdravější?

Od: mcgyver® odpovědí: 13 změna:
Měl bych otázku: je zdravější hořká, mléčná nebo bílá čokoláda? A jaký vliv na zdravější čokoládu má obsah kakaové hmoty? Děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Velice zajímavý dotaz.Právě jsem si přečetla to,co jsem o čokoládě vůbec nevěděla,myslela jsem si,že nejzdravější je opravdu ta hořká,ale není tomu tak.Čtěte také*hej* novinky.cz/...

doplněno 02.11.13 20:25:

Rádo se stalo,i já jsem z toho zaskočená:)

hodnocení

Zajímavý článek, to zaslouží ohodnocení Dobrá odpověď.

hodnocení

2x

Ta, která má největší podíl kakaa (60 % minimálně).

hodnocení

1x

Zdravá je ta čokoláda, které sníte kousek. Žebírko, dílek, to je vpohodě. Když zbouráte celou, tak je to vpodstatě lhostejné. Jedovaté jsou všechny! Když pro nic jiného, tak pro ten stres, že nesmím, nemohu, nebudu! A pak ty výčitky, že jsem to sežrala zase celé! *zed* *plac*

buss
hodnocení

1x

No ono záleží na původu, odrůdě no a obsahu, co tam vše nacpou. Jinak vše je na intu.

doplněno 02.11.13 17:51:

Nejde říct čím více tím lépe, pak se z ní stává superhořká, až nechutná. Mléčná a jiná jsou šidítka, hořká vede.

hodnocení

1x

Zdravé jsou všechny. I když je necháte přes noc na mrazu, ani nezakašlou.

Pokud jde o zdraví těch, kdo je jedí, pak jde jen o množství. Vše co jíme nám škodí, pokud je toho moc.

humbucker*

Ahoj. Ano. Zdravé jsou všechny co nám chutnají, ale přátelé, hlavně přiměřeně! Hlavně přiměřeně! To to, oč tu běží.

valis
02.11.13 17:30
hodnocení

0x

hořká

zabu
hodnocení

0x

Bílá je tukovej hnus. Není v ní žádná kakaová hmota. Je to takové šidítko, kterému bych zakázal říkat čokoláda.

rnk*
hodnocení

0x

Bílá je vysloveně zdraví škodlivá kvůli ztuženým tukům. V méčné jsou většinou také. Dobrá je jen hořká.

daniell*
hodnocení

0x

já říkám "nejzdravější je to co ti chutná"

doplněno 02.11.13 20:07:

tělo má jít do hrobu zhuntovaný ... ale čím více kakaa tím je čokoláda jakoby kvalitnější a tím i zdravější.

iz*
hodnocení

0x

Ani jedna. (Podle mne je nesmysl stupňovat přídavné jméno/příslovce zdravý/zdravě).

Nejzdravější ( :) ) je ta čokoláda, kterou nesníte.

hodnocení

0x

Čokoláda je sice dobrůtka, ale platí u ni: Dobrého po málu.

Mamka je silný diabetik, píchá se 4 x denně. Dietu striktně dodržuje. Lékař jí řekl, že si může občas čtvereček čokolády dopřát. Prý ty dia čokolády nejsou nic moc, lepší je ta nejkvalitnější hořká, s vysokým procentem kakaa. Proti jí občas koupím kvalitní čokoládu LINDT, která má až 89% kakaa. Není to laciná záležitost, 100 g čokoláda stojí 60 Kč i víc, ale jednou za čas jí udělám radost. A mamce to vydrží dlouho, ujídá zodpovědně opravdu pouze po čtverečku.

Teď jsem jí koupila na zkoušku hořkou čokoládu Merci se 72% kakaa. Viděla jsem ji poprvé, nevím tedy, jaká bude. Ještě jsem ji mamce nedala.

Nejhorší jsou asi ty levné čokolády /třeba z Penny/ kdy 100 g stojí 9,90. To je jen samý tuk a ztužený škrob.

Za mého dětství prodávali tzv."pochoutky" - sojová, arašídová, kávová, nugátová...100 g asi za 4 Kč. Vůbec mi to nechutnalo. Sedalo to na jazyk, byl v tom ten tuk silně cítit. Přesto, když jsme jako děti neměli moc peněz, občas jsme k tomu sklouzly.

Jinak, pokud máte snad pejska, ten nesmí čokolády ani kousíček. I když dělá ty nejprosebnější psí oči. Čokoláda je pro pejsky jed. Jaga

doplněno 03.11.13 08:48:

Omluva: to jsem tomu zase dala, na co myslím?

1/ PROTO jí občas koupím...

2/ ztužený tuk a škrob. /ztužený škrob jsem ještě neviděla. Já zase dneska perlím! *:D*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]