Nejste přihlášen/a.
Velice zajímavý dotaz.Právě jsem si přečetla to,co jsem o čokoládě vůbec nevěděla,myslela jsem si,že nejzdravější je opravdu ta hořká,ale není tomu tak.Čtěte také novinky.cz/...
Rádo se stalo,i já jsem z toho zaskočená
Zdravé jsou všechny. I když je necháte přes noc na mrazu, ani nezakašlou.
Pokud jde o zdraví těch, kdo je jedí, pak jde jen o množství. Vše co jíme nám škodí, pokud je toho moc.
Čokoláda je sice dobrůtka, ale platí u ni: Dobrého po málu.
Mamka je silný diabetik, píchá se 4 x denně. Dietu striktně dodržuje. Lékař jí řekl, že si může občas čtvereček čokolády dopřát. Prý ty dia čokolády nejsou nic moc, lepší je ta nejkvalitnější hořká, s vysokým procentem kakaa. Proti jí občas koupím kvalitní čokoládu LINDT, která má až 89% kakaa. Není to laciná záležitost, 100 g čokoláda stojí 60 Kč i víc, ale jednou za čas jí udělám radost. A mamce to vydrží dlouho, ujídá zodpovědně opravdu pouze po čtverečku.
Teď jsem jí koupila na zkoušku hořkou čokoládu Merci se 72% kakaa. Viděla jsem ji poprvé, nevím tedy, jaká bude. Ještě jsem ji mamce nedala.
Nejhorší jsou asi ty levné čokolády /třeba z Penny/ kdy 100 g stojí 9,90. To je jen samý tuk a ztužený škrob.
Za mého dětství prodávali tzv."pochoutky" - sojová, arašídová, kávová, nugátová...100 g asi za 4 Kč. Vůbec mi to nechutnalo. Sedalo to na jazyk, byl v tom ten tuk silně cítit. Přesto, když jsme jako děti neměli moc peněz, občas jsme k tomu sklouzly.
Jinak, pokud máte snad pejska, ten nesmí čokolády ani kousíček. I když dělá ty nejprosebnější psí oči. Čokoláda je pro pejsky jed. Jaga
doplněno 03.11.13 08:48:Omluva: to jsem tomu zase dala, na co myslím?
1/ PROTO jí občas koupím...
2/ ztužený tuk a škrob. /ztužený škrob jsem ještě neviděla. Já zase dneska perlím! *:D*
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.