Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení pobytu cizince na dobu určitou

Od: docelefevedelis odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, prosím Vás laskavě o jednu radu související s pobytem cizince v mém rodinném domě, kde jsem mu umožnil přihlásit se na dobu určitou. Vzhledem k tomu, že na jeho jméno přicházela korespondence, kterou si nevyzvedával a týkala se různých exekucí, chtěl bych se poradit, jak v takovém případě účinně a rychle postupovat? Od 28. srpna 2013 jsem dotyčného z mého domu přes cizineckou policii odhlásil. Jeho pobyt byl regulérně evidován úřady od konce února do 28. srpna 2013. Cizinecké polici jsem uvedl důvody, proč chci dotyčného cizince odhlásit s tím, že mám vážné obavy o regulérnosti a solidnosti jeho dalšího pobytu, a proto jsem okamžitě reagoval tím, že jsem naléhal na úřady, aby byl z evidence pobytu cizinců vymazán právě z mé adresy, na které byl veden i on. V Kutné Hoře na oddělení cizinecké policie mi bylo sděleno, že pokud nepožádá o změnu bydliště samotná osoba, bude pošta a s ní i možné exekuce chodit právě na adresu, kde je od února veden. A i když jsem striktně proti jeho dalšímu pobytu, kde stejně nikdy fyzicky nepobýval, jak se mohu účinně z takové situace vyvázat? Co konkrétního by se mělo ještě podniknout proto, aby osoba vlastnící nemovitost nebyla trestně zodpovědná za delitky, kterých se cizinec na území ČR může dopouštět a já sám nebyl tímto protiprávním jednáním postižen? Děkuji předem za odpověď Jiří

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

Nevím jak u cizinců, ale našinci je možno zrušit trvalý pobyt tak, že jdete na matriku a nahlásíte, že se na adrese nezdržuje. Po nějaké době co to visí na úřední desce mu ho zruší.

S cizincem by to mělo být obdobné. Musíte zdůraznit, že se na adrese nezdržuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]