Dobrý den Jsem student a nedávno jsem dostal takový nápad, zajímalo by mne, co si o něm myslíte, co byste škrtli, co přidali a jak by se podle vás dal vhodně zviditelnit? Tato iniciativa pojednává o možnostech všeobecného dobrovolnictví především pak o pomoci po katastrofách, pomoci při pátrání po pohřešovaných, ale také například o dobrovolných lyžařských hlídkách. Ve zkratce jde o vznik jakéhosi spolku. Je to podle vás přínosná myšlenka? Případně poraďte, jak by se podle vás dala realizovat.
Můžete se přidat k již fungujícím. Na www.dobrovolnik.cz najdete plno nabídek, kde by jste se mohli uplatnit. Pokud by jste chtěli založit svou novou organizaci, neziskovku apod., tak i zde najdete pomocnou ruku a nabídku ke spolupráci. Proč se nepoučit a nenavázat někde, kde někdo třeba již skončil a Vy by jste mohli pokračovat v započatém díle, přidat můžete i svůj projekt. Dobrá je znalost cizích jazyků.
vyzva13
Dobrovolník.cz je přínosný web, psal jsem tam, ale k podpoře mého projektu se moc neměli. Já navrhuji i aktivní pomoc s pátráním po pohřešovaných samozřejmě v jistých mezích - nefušovat do práce policie. A to vyžaduje spolek, který se může zaměřit i na mnoho dalších oblastí.
ano proc ne , lepsi nez sedet u pocitace a nudit se ... jen ta zahranicni pomoc po katastrofach neni jen tak jednoducha ...
ohneta*
Proč zahraniční katastrofy? Máme i tuzemské, např. povodně. Jinak myšlenka je dobrá, ale převést myšlenku k praxi bude asi obtížnější.
vyzva13
Web je možná primitivní, ale realizovatelné to je. Jen to chce čas a lidi, což je problém.
vyzva13
Byla by nutná spolupráce s dalšími subjekty (ČČK, DRK,...)
vyzva13
No obecně to není nejsnadnější, především web je dost nedotažený a dle doplňujících dotazů je vidět, že mnoho lidí to chápe trochu jinak, než jak to bylo myšleno. Pokud má kdokoli nějaké rady tak je uvítám.
Ovsem jako dobrovolnik nebudes mit jakoukoliv pravomoc karat lidi na sjezdovkach a hasici se budou chytat za hlavu, az jim polezes pomahat do zaplavene oblasti.
vyzva13
Byl jsem u hasičů (mládeže) později jsem se se školou účastnil popovodňové pomoci - úklidu a hasiči nám přímo děkovali.
No ohledně počtu, zatím je to jen nápad, takže jsem sám. Pokud jde o pravomoci, k čemu? Lyžuji často a na přivolání HS k úrazu přeci nepotřebuješ pravomoc... Nejde o to někoho kárat. K povodním: Proč chodit do zaplavených území, to snad jen při spolupráci s JSDH či HZS. Prvotně jde o to pomáhat po povodních, ne během.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.