Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, je mi to velmi trapné ale opravdu závidím kamarádce. Nechci to tak ale nevím jak z toho ven. Seznámila se s jedním mužem a po 2 měsících s ním otěhotněla. Bylo jí 20 a bylo to její poprvé. Než ale zjistila, že je těhotná tak se s ním chtěla rozejít. Nakonec s ním zůstala. Proč taky ne že?Po škole, bez práce a těhotná. Před měsícem se jí narodil chlapeček. Jsou s přítelem spolu, jestli ho má ráda netuším každopádně spolu nebydlí. Ona dítě nikdy nechtěla. Zato já ano. Já momentálně přítele nemám. Když vidím ty její fotky syna tak mě to hrozně trápí. Samozřejmě jsem ráda, že je šťastná (jestli opravdu teda je) ale strašně jí to závidím. Nedokážu s ní jít někam na procházku s kočárkem, nebo se stavit k ní. Vím, že bych se rozbrečela nad tím, jak strašný život oproti ní mám.
Asi mi všichni řeknete, že jsem mladá a život před sebou ale já si chci život užívat s dítětem. Nějaké cestování, výlety, párty apod. mě vůbec nelákají. Jak se z této situace dostat?Nechci jí závidět. Ať zkouším cokoliv, nejde to. Už opravdu nevím a jsem z toho zoufalá
Podle mého je závist jedna z přirozených vlastností člověka. Chápu, že je ti to nepříjemný,protože se závist obecně pokládá za španou... Přesto je naprosto přirozená.
Pokud tě nesžírá tak, že bys nemyslela na nic jiného, tak tomu dej čas a pokus se zpracovat přijmutí své temné stránky. Až to přijmeš bez pocitu viny, tak myslím, že se ti uleví...
ps. myslím, že tvé kamarádce není co závidět...
Naprosto se shoduji s vecerníckem. Ano, závist je přirozená, člověčí vlastnost. Pokud si to uvědomujete, tak to zas až tak strašné nebude. U Vás to ani nebude ani tak závist, jako spíše touha po realizaci něčeho, co považujete podle vnějších příznaků za přirozené. Tudíž žena = muž = dítě. Já si myslím, že se trápíte úplně zbytečně. Klidně s kamarádkou choďte a buďte ráda, že nejste v její "kůži". A hlavně, vezměte si z jejího případu ponaučení. Nežeňte se bezhlavě do vztahu, který bude mít tento výsledek.
Jinak bych Vám chtěla říci, že jste docela silná osobnost, když dokážete veřejně přiznat, že jste podle Vás závistivá. Opravdu závistivý člověk to nikdy nepřizná. Takže klid. Rozum do hrsti. Zdravím upřímně. S.
Ty zavidis, ze ma dite, ona zrejme zavidi, ze Ty ho jeste nemas (pokud je Ti stejne jako ji).
Pokud Ti je skutecne take 20, tak pak jedina rada proti zavisti je, ze mas na dite jeste spousta casu. Zadny vlak Ti neujizdi, neni pozde. Dite a k tomu ten spravny chlap urcite prijde v pravy cas. Pak si toho prcka uzijes do sytosti. Predpokladam, ze kazdy tady Te to potvrdi, takze neco na tom asi bude.
Ovsem chapu, ze jakekoliv reci proti zavisti nepomuzou. Co ale konec koncu taky zkouset radit, ze?
Promiň,ale tvůj dotaz se mně zdá poněkud prapodivný.Jsi asi zhruba ve věku tvé kamarádky,že?V čem je tedy problém?Najdeš si také přece jednoho dne přítele se kterým se budete milovat a počnete spolu mimiNezáviď,závist je zlá vlastnost!Překonej to,zajdi za kamarádkou,čapněte kočárek a užívejte si spolu malého cvočka
Až budeš mít Ty děťátko,tak bude zase chodit ona s tebou...Sdílejte tu radost s ní,vyplatí se
Nesouhlasím s Večerníčkem ani se Susymon. Závist neznám ani u sebe, nesetkala jsem se s ní ani ve svém okolí. Vím o ní jenom z vyprávění a z neustálých internetových stížností, jak jsou Češi závistiví.
doplněno 02.11.13 23:14:Suzymon, nezávidím (neměla jsem se to kde/od koho naučit), a protože to sama neumím, nemohla jsem ani předat dál. Abych pravdu řekla, neumím si ani představit, jak se cítí člověk, který někomu něco závidí.
Anděly kolem sebe samozřejmě nemám. Ale každý si mezi své známé a přátele přibíráme lidi, kteří vyhovují nám, a kterým zase vyhovujeme my ...
Jinak mi nešlo o kritiku závisti (těžko kritizovat, co neznám), ale musela jsem reagovat na tvrzení, že je závist přirozená. Není.
Ivzes, a co když vlastně i Vy závidíte, jenom so to neuvědomujete. Zarazilo mne to, že píšete, že ji neznáte ani ve svém okolí a že ji znáte pouze z vyprávění. Buďto tedy bydlíte v nějakém zvláštním koutě, kde žijí jen samí andělé a nebo se vůbec s nikým nestýkáte. A pak, závist není zase až tak špatná vlastnost, pokud není chorobná a zžíravá. A co je na této vlastnosti nejzajímavější a nejnebezpečnější?, Je to to, že povětšinou tím trpí sám závistivec.
Já bych o sobě také mohla prohlásit, že nejsem závistivá, ale neudělám to, protože to nemohu nijak dokázat.
Nemáš co závidět. Jestli jste dobré kamarádky, raduj se z jejího miminka, půjč si třeba kočárek na procházku, aby si ona odpočinula.
Tenhle sen se Ti určitě taky splní. Jen to není u všech najednou. Některá je matkou v 17 /a ani nechce/, jiná se dočká třeba až v 35. Je to různé.
Jediné, co tomu potřebuješ, je spolehlivý partner, se kterým byste si rozuměli a měli se rádi. Té Tvé kamarádce není co závidět: vztah asi příliš dobře nefunguje, ona se chtěla rozejít, po otěhotnění se sice nerozešla, ale stejně žijí každý zvlášť. K čemu takový vztah je? On za ní přijde třeba odpoledne, navečer jde domů. A dítě potřebuje oba rodiče.
Proto vybírej zodpovědně, ať najdeš pro své budoucí dítě lepšího tátu, než má ta kamarádka, abyste spolu byli rádi a napořád.
A poslední:nejsem přítelkyní toho, když žena buduje léta kariéru a někdy ke čtyčicítce ji napadne, že by taky mohla být matkou. A pak pro to dělá všechno možné i nemožné, protože příroda je neúprosná. Ale pokud je Ti 20, máš ještě takových 5 let času. A za tu dobu jistě pořádného chlapa najdeš a miminka se taky dočkáš. Držím Ti palce. Jaga.
A přestaň závidět, není to pěkná vlastnost, ale v české kotlince velice častá. Bohužel.
Závist je potutelná,
číhá, je nesmrtelná. * *
Jseš mladá a dítě určitě budeš mít.Užívej ještě svobody.My jsme měli děti v osumnásti až ve dvaceti a ještě hned za sebou a to po třech .Většina matek to tak měla .Byl to velky zápřah a byly jsme ještě moc mladé.Napiš sivětu na papír kterou si vymyslíš a před spaním si to několikrát přečti.Na kamarádce hledej vše kladné a chval ji její dítě.Na procházku s ní klidně běž.Dítě je velká radost ale také velká zotpovědnost.
Nejlepší by opravdu bylo se od ní na chvíli separovat... Obklopte se lidmi, kteří jsou na tom podobně jako vy, budete šťastnější a to je teprve moment, kdy budete schopna mít dítě taky Ale kromě dítěte není co závidět - ona se s přítelem chtěla dokonce rozejít, tak to asi nebude úplně to pravé... Přeju vám, abyste našla někoho, s kým se ani rozcházet chtít nebudete a jsem si jistá, že si to zasloužíte
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.