Dobry den,vzali mne RP za alkohol na pul roku.zitra vyprsi trest.o vikendu potrebuju jet autem.co se stane,kdyz me zastavi hlidka?Dostanu pokutu jenom za to,ze nemam u sebe ridicak.?nebo je to vetsi problem?
bohužel, je to velký problém, protože trest vyprší až okamžikem rozhodnutí příslušného orgánu o vrácení řidičského průkazu a jeho převzetím, nikoli uplynutím samotné lhůty.
David
ertl
A je na to nejaky predpis ci zakon,kde bych to nasel?
luke237
Presne jak DavidP pise - dokud nepozadas o vraceni (po uplynuti doby zakazu) a obecni urad ti rozhodnutim nevrati ridicak zpet, tak ho nemas a mas rizeni zakazane ( zakon).
luke237
Jedina tvoje sance je, ze zitra dojde rano na urad s kompletnima papirama, ktere jsou k navraceni ridicaku potreba (viz muj odkaz na zakon v predchozim prispevku) a oni budou schopni zadosti vyhovet na miste nebo do nekolika hodin (zakon rika "bezodkladne"). Jak dlouho to ale trva v realu na tvojem konkretnim obecnim urade, to nevim.
ertl
To bezodkladne jsem tam cetl taky..akorat nevim jestli to zitra stihnu.maximalne teda pojedu vlakem.
ertl
Dekuji za odpovedi. Jeste by me zajimalo,jestli budu muset delat psychotesty nebo neco podobneho. V tom zakone nic takobeho nevidim,ale znamy, co mu vraceli RP pred mesicem,pry musel delat.
luke237
Podle toho zakona musis mit prokazat zdravotni zpusobilost pri trestu nad 6 mesicu. Jestli chces vratit i ridicak pro C a ne jen pro B, tak musis prokazat i odbornou zpusobilost, coz si dokazu predstavit, ze obsahuje i psychotest (jestli jsi profesionalni ridic nakladaku a chces jako takovy take nadale pracovat).
luke237
Oprava: ten doklad odborne zpusobilosti je zapotrebi jen v pripade, ze od pravoplatnosti rozhodnoti o zabaveni ridicaku uplynul vice nez 1 rok ( zakon).
Můžete předložit hlídce ŘP? Pokud ne, tak proč se ptáte. A proč nebyla využita možnost vrácení ŘP - upuštění od zbyku trestu?
doplněno 31.10.13 23:25:
Joo, o přezkoušení je v zák. č. 361/2000.
ertl
Predlozit ho pochopitelne nemuzu,kdyz ho nemam.ale stejne tak bych ho nemohl predlozit,kdybych ho zapomnel doma. Odpoved na druhou otazku je: protoze jsem byl v zahranici a ted jsem se vratil.
ertl
Ty jsi opravdu moc chytry. Ale cist asi moc neumis,kdyz jsem psal,ze to tam nemuzu najit.
buss
Jsem, je třeba se naučit číst, nebo vyhledávat v textu. Poradím, to se v zmáčkne ctrl + f a napíše přezkouš a čtu co postupně vyskočíí. .Zapomněl? Prostě nejsi schopen předložit, nemáš.
Ahoj. Ertle! Ty teda perlíš. Když si ho zapomeneš, tak že ho máš někde doma zapomenutý si Pomahači a Sloužiči už dneska lehce zjistí z databází ke kterým mají online přístup. Jinak máš problém. Logicky. Tak snad dál pochlastávej a už nikdy neřiď.
Před lety mě stavěla hlídka asi 100 km od domova. A chtěla doklady. Vtom jsem si s hrůzou uvědomila, že složka s doklady zůstala na mém nočním stolku. A čekala jsem velký malér. Jenže oni se usmívali a řekli, že to, co jsem jim nadiktovala /bez dokladů/ si v databázi ověří. Takže říct, že jsem si zapomněla doklady lze, ale pokud to není pravda a nemám ŘP, přijdou na to. I když o policajtech koluje spousta vtipů, rozhodně nejsou tak blbí, jako někteří řidiči chytří.
Jednalo by se o maření úředního rozhodnutí a následoval by větší trest. Tak opravdu raději jeďte vlakem, nebo si zjednejte kamaráda řidiče.
A ty psychotesty se opravdu dělají. Na to si dejte pozor, pečlivě zvažujte a rozmýšlejte. Zdáte se mi dost vznětlivý a cholerický a to u podobných testů je pokaždé na závadu.
Takže klídek, uvažovat. A hlavně už nikdy před jízdou nechlastat. Jaga.
Az budete mit ridicak v ruce, pak muzete jezdit. To, ze jste si ctvrty mesic mohl zazadat o vraceni ani zminovat radsi nebudu. V pripade, ze pojedete a nekdo Vas napraska (a ze takovych dobraku je vsude dost) a nebo Vas zastavi jen nahodou, tak prijdete o papiry znova a jeste pujdete k soudu, jelikoz budete vedome marit vykon uredniho rozhodnuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.