Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví auta

Od: zdenda* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prodal jsem kamarádovi auto, které jsem po domluvě přepsal na jeho přítelkyni, tedy je napsaná ve velkém techničáku.

Teď ho přítelkyně opustila a samozřejmě si na auto dělá nárok, byť na něj samozřejmě morální právo nemá.Rád bych se tedy zeptal,

jestli je situace bezvýchodná, jak se domnívám, anebo jestli existuje nějaká možnost(jakákoliv) jak auto udržet ve vlastnictví.

Děkuji moc za případnou odpověď =)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vlastníkem je kamarád, bez ohledu na to, co je napsáno v techničáku.

Zápis v techničáku nevypovídá nic o vlastnictví vozidla

Ihned ho přepiště na kamaráda. (víte jak?)

doplněno 31.10.13 20:08:

neznalost je silný nepřítel.

Z Vašeho textu je jasná, že jste prodal vozidlo komu? Kámošovi. Vše podle občanského zákoníku. Vy jste prodal on zaplatil a hotovo.

Byl naplněn smlouva dle zákona. Tuto smlouvu může zneplatnit jedině soud.

Pak je tu jiný zákon, který nařizeje evidenci vozidel. Není nadřazen občanskému zákoníku, jako je to u evidence domů na katastrálním úřadě..

Takže vozidlo převeďte na kamoše a bude klid. Víte jak na to?

doplněno 31.10.13 20:23:

Vezmete tecničáky, dojdete na evidenci vozidel a ne základě plné moci odhlásíte vozidlo z expřítelkyně na kámoše.

doplněno 31.10.13 20:40:

to chce debatu on line...

zdenda*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď, opravdu nevím jakým způsobem, vůbec jsem nevěděl, že je to průstřelné =)

zdenda*
hodnocení

Tak to je velmi povzbudivé, děkuji. Můžete mi tedy ještě prosím poradit jakým způsobem to zpátky přepsat na kamaráda?

zdenda*
hodnocení

Promiňte, úplně nerozumím, v jakém smyslu by měla být plná moc napsána? Ještě je tu jedna komplikace, ten techničák si bohužel odnesla sebou.

buss
hodnocení

0x

prodal jsem kamarádovi auto, které jsem po domluvě přepsal na jeho přítelkyni, tedy je napsaná ve velkém techničáku.
Jistě má KS na sebe, a to jí ho dal z lásky, nebo že má problém - exekuci, odklonění...?
Samozřejmě si na auto dělá nárok, byť na něj samozřejmě morální právo nemá
Proč nemá nárok, nechal auto na ni zaregistrovat:nebo nevěděl co činí? Je ona v Přihášce k registraci? Má TP, ORV? Je zapsána jako vlastník? Kdo platí pojistku (to není až tak podstatné)? Být jí, tak tvrdím, že je to dar, nebo z jeho strany řešení problému? Registr vede vlastníky, provozovatele. Byla předložena KS (úřad si dělá kopie),co ona uvedla? Dal souhlas vlastníka k zaregistrování vozidla na jiného provozovatele?
Ať vezme KS, kterou má na sebe a jde si auto zaregistrovat a pak ať napíše, jak dopadl. Jak to vysvětlí? Je ochoten jít s tím k soudu?

kolego, již je to vyřešeno po ICQ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]